BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBoE Başkanı'ndan faiz indirimi hakkında kritik açıklama----

BoE Başkanı'ndan faiz indirimi hakkında kritik açıklama

BoE Başkanı'ndan faiz indirimi hakkında kritik açıklama
22 Mart 2024 - 08:24 www.finansgundem.com

BoE Başkanı Bailey, enflasyonun beklenen hedeflere yaklaştığını ve bu yıl içinde faiz indirimi olasılığının güçlendiğini belirtti. Bailey, sıkı para politikası sayesinde ücret ve fiyat artışı riskinin azaldığını vurguladı.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, enflasyonun hedefe doğru ilerlediğinden giderek daha fazla emin olduğunu söyleyerek piyasaların bu yıl birden fazla faiz indirimi beklemekte haklı olduğunun sinyalini verdi.

Financial Times'a konuşan Bailey, daha sıkı politikanın ücret-fiyat spirali riskini ortadan kaldırdığına dair işaretlerin ortasında, BoE Para Politikası Komitesi'nin gelecek toplantılarında faiz indirimlerinin "oyunda" olduğunu söyledi.

BoE Para Politikası Komitesi toplantızının ardından FT'ye konuşan Bailey, Birleşik Krallık ekonomisinde geçen yılın ikinci yarısındaki teknik durgunluğun ne kadar küçük olduğunu vurguladı ve şimdi bir yükselişin yolda olduğuna dair işaretlere işaret etti. "Bu tabii ki iyi bir haber" dedi.

Çarpıcı bir şekilde, Birleşik Krallık'ın "tam istihdamda etkin bir şekilde dezenflasyona gittiğini" sözlerine ekleyen Bailey, enflasyonla mücadelenin genellikle daha yüksek işsizlik pahasına kazanıldığı düşünüldüğünde bu durumun ne kadar sıra dışı olduğunun altını çizdi.

Citigroup BoE'den Faiz indirimi beklentisini öne çekti

 

BoE Başkanı Bailey: Faiz indirim beklentileri mantıksız değil

 

BoE Başkanı Bailey: Enflasyon hedefine ulaşmak zor bir iş

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)