BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBodrum'daki pide fiyatları İngiliz basınında----

Bodrum'daki pide fiyatları İngiliz basınında

Bodrum'daki pide fiyatları İngiliz basınında
01 Temmuz 2020 - 13:20 www.finansgundem.com

Bodrum'da mesafeye göre artan pide fiyatları Türkiye basınının ardından İngiliz basınının da dikkatini çekti. Konuyu gündemine taşıyan İngiliz Dailymail gazetesinde, bir müşterinin yemeğin ardından ödediği faturaya yer verildi.

Küresel salgın gölgesinde başlayan normalleşme süreci Türkiye'de de devam ediyor. Yaklaşık üç ay kapalı olan turistlik mekanlardaki fiyat farkı bugünlerde dikkatleri üzerine çekiyor. Yerli ve yabancı birçok turist tarafından tepki çeken fahiş fiyat artışına İngiliz basını da yer verdi.

Muğla'nın Bodrum İlçesinin merkezinde bir pide 25 ile 30 lira arasında satılırken, yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki Yalıkavak Mahallesi'nde ise 55 liradan satışa sunuluyor. 

Fiyat artışlarındaki en büyük neden de korona virüs salgını ve normalleşme ile birlikte toparlanma olarak gösteriliyor.

İNGİLİZ BASININA YANSIDI

İngiliz Dailymail gazetesinde, Bodrum'da bir müşterinin yemeğin ardından ödediği fatura yer aldı. Faturadaki, 7 euroluk Türk Kahvesi fiyatına ve pide için ödenen 24 euroya dikkat çekildi. 

Yer alan diğer bir bilgiye göre, bazı bölgelerde denize girebilmek için ödenen tutar yaklaşık 65 euro.

BODRUM BELEDİYE BAŞKANI DA YER ALDI

Gazete, 370 liralık döner ile gündeme gelen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın konu ile ilgili sözlerine yer verdi. Aras; Bodrum'un her kesme hitap ettiğini belirtmiş, Bodrum’un ekmek parasının turizm olduğuna işaret etmişti.

Devamında, ''Biz turistin, vatandaşımızın demiyorum, cebindeki parayı sonuna kadar almakla mesulüz. Adam cebine para koymuş gelmiş, niye harcamasın?'' ifadeleri de haberde yer aldı.

BU İLK DEĞİL

Haberde bunun tarihte ilk olmadığına dair bilgilere de yer verildi.

Buna göre, Roma'da iki Japon turist bir balık ve spagetti yemeği için 380 sterlinlik fatura ödedi.

Yunanistan'da da kalamar, salata ve biradan oluşan öğle yemeği için 935 dolarlık bir hesap gönderildi.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ahmetdemokrat03 Temmuz 2020 20:10

    ben vergimi veriyorum, istediğim fiyattan satarım diyorsan, yarın bodrumdan turist elini eteğini çektiğinde bu ülkenin turizm gelirinin kaybolmasına neden olanlara birşey diyen  bir yetkili de yoksa sat bakalım. ama dolaylı da olsa benim ve ülkemin turizm gelirinin yok olmasına neden olanlara hakkımı helal etmiyorum.o dükkan açtığın yerde tüm ülke insanının da hakkı var.

  • karahan03 Temmuz 2020 19:29

    ondan sonra neymiş efendim avrupa ülkeleri gidilebilecek ülkeler listesine almıyormuş muş.niye alsın?

  • abdulbaki02 Temmuz 2020 08:57

    bu tür hareketlerin kendi kendini infaz etmek olduğunu ne zaman anlayacak bu zeka fukaraları, artık yapılan her anormal iş anında sosyal medyadan yayılıyor, ben yaptım, kazık attım kimse farketmiyor dönemi bitti. geçmiş olsun

  • hunkartensi01 Temmuz 2020 21:03

    sanki insanlar adamların açığını kapamaya mecburlar ya devlet neden bu kişilere destek veriyor ki adamlar hem devletten desek istiyorlar hemde bunu yapıyorlar bu düpedüz dolandırıcılık  siz çalışmadıysanız gelen insanlar çalıştılar mı önce ona bir bakın insanlar üzerindeki sinir stresi birazda olsa hafifletmek için tatile çıkıyorlar