BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBöcek ilacından ölümlere 5 gözaltı ----

Böcek ilacından ölümlere 5 gözaltı

Böcek ilacından ölümlere 5 gözaltı
17 Haziran 2023 - 16:13 www.finansgundem.com

Ankara'da böcek ilacından iki kişinin öldüğü zehirlenme olayıyla ilgili gözaltı sayısı 5'e yükseldi.

Ankara'nın Keçiören ilçesindeki bir apartmanda meydana gelen ve iki kişinin yaşamını yitirdiği zehirlenme olayıyla ilgili 5 gözaltı gerçekleşti. 

Ankara Keçiören'de bir apartmanda dün anne ve kızının hayatını kaybettiği, 1'i ağır 10 kişinin ise etkilendiği böcek ilacından zehirlenme olayına yönelik güvenlik, sağlık ve AFAD ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

AFAD bünyesindeki Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) ekipleri tamamen boşaltılan apartmandaki zehir oranını belirlemeye yönelik bugün de cihazlarla ölçüm yaptı.

Özel kıyafet ve ekipmanlarla apartmana giren ekipler, ölçümü yaptıktan sonra binanın bulunduğu bölgeden ayrıldı.

 

Apartmandaki kimyasal oranının hala çok yüksek oranda çıkması nedeniyle, ölçüm çalışmalarının bir süre daha devam edeceği öğrenildi.

KBRN ekiplerinin sağlık sorunu yaşama riskine karşı Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve polis ekipleri de bölgede hazır bulundu.

İTFAİYE EKİPLERİ APARTMANDAKİ KUŞU KURTARMAK İÇİN DEVREYE GİRDİ

Sağlık ekipleri, zehirlenme olayının meydana geldiği apartmanın en üst katında kafesin içerisinde yaşayan bir kuş olduğunu fark etti. Bunun üzerine itfaiye ekipleri bölgeye çağrıldı.



 Apartmana gelen itfaiye ekipleri, dışarıdan itfaiye aracının merdiveniyle kuşun bulunduğu kata ulaştı. İtfaiye görevlisinin müdahalesi sırasında kuş, açık olan teras penceresinden dışarı kaçtı.

GÖZALTI SAYISI YÜKSELDİ

Soruşturma kapsamında dün dairede ilaçlamayı yapan 2 kişi gözaltına alınmıştı.

İlacı satanlar da bugün gözaltına alındı. Toplam gözaltı sayısı 5'e yükseldi. Gözaltına alınanlardan binayı ilaçlayan İ.Ç. ile üvey oğlu B.A. adliyeye sevk edildi.

Zanlıların, toplu zehirlenmeye sebep olan alüminyum fosfit maddesini Ulus'ta bulunan bir tarım ilacı firmasından satın aldığı belirlendi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Keçiören'de ilçesinde 16 Haziran 2023'te bir apartmanda ikamet eden ailenin baş dönmesi, bulantı, kusma ve karın ağrısı şikayetleriyle yaptığı ihbar üzere adrese sağlık ekipleri yönlendirilmişti.

2 kişinin hayatını kaybettiği olayda, polis, AFAD, UMKE, SAKOM ve GAMER ekiplerinin çalışmaları sonrası, zehirlenme belirtisi gösteren 1'i ağır 10 kişi de hastanelerde tedavi altına alınmıştı.

Trabzon'da gıda zehirlenmesi: 188 kişi zehirlendi

Soma'da maden ocağında zehirlenme: 1 işçi öldü

İran'da toplu zehirlenme vakalarında 100'den fazla kişi gözaltına alındı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)