BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM'den Türkiye'ye övgü----

BM'den Türkiye'ye övgü

BM'den Türkiye'ye övgü
03 Haziran 2022 - 12:23 www.finansgundem.com

Ukrayna'da savaş yüzünden silo ve limanlardaki gemilerde kalan milyonlarca ton tahılın bölge dışına çıkarılması için çaba sarf eden Türkiye'ye, BM Sözcüsü'nden teşekkür geldi

Ukrayna'nın savaş yüzünden gemi ve silolarında biriken milyonlarca ton tahıl ürününün ihtiyacı olan farklı ülkelere gönderilmesi için diplomatik çabalar sürüyor. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının yüzüncü gününde savaş, yol açtığı yıkıcı kayıpların yanında dünya tahıl ihracatının bu önemli ülkesini ihracat yapamaz hale getirdi.

Birleşmiş Milletler'in (BM) tahıl krizinin çözümü için arabuluculuk girişimleri de devam ediyor. Türkiye de, tahıl krizinin çözümü için BM, Ukrayna ve Rusya ile görüşmelerini sürdürüyor.

BM, Türkiye’nin tahıl krizinin çözümünde aldığı rolü takdirle karşıladığını açıkladı. Günlük basın toplantısında gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan BM Sözcüsü Stephane Dujarric, bir gazetecinin “Ukrayna, Rusya, ABD ve Türkiye arasındaki görüşmenin önümüzdeki günlerde yapılacağı belirtiliyor. Bu bir tür teknik toplantı, anladığım kadarıyla Ukrayna'nın Karadeniz'e tahıl nakliyatı konusuyla ilgili olacak. Herhangi bir tarih, ayrıntı var mı? Bu toplantıya kimler katılacak? Nerede yapılacak?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Şu anda sizinle paylaşabileceğimiz başka bir ayrıntı yok. Bu noktada, bildiğiniz gibi, pek çok farklı toplantı ve görüşmeler yapılıyor. BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths bugün Moskova'da ve yarın Rus hükümetinden bazı yetkililerle görüşecek. BM Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) Başkanı Rebecca Grynspan Rusya'daydı. Çeşitli başkentlerden gelen çok sayıda olumlu açıklama gördük. Türkiye'nin tüm bunlarda oynadığı rolü de çok takdir ediyoruz. Duyuracak somut bir şeyimiz olduğunda paylaşacağız”.

Sözcü Dujarric, başka bir gazetecinin, “Rusya Dışişleri Bakanı'nın 8 Haziran'da Türkiye'de olacağını biliyoruz. Görüşmelerde BM'den bir kişi de olacak mı?” sorusunu da, “İfade ettiğim gibi şu anda sizlerle paylaşabileceğim bir bilgi yok. Genel Sekreter’in bu konuda görevlendirdiği iki temel kişiyi tanıyorsunuz. Rebecca Grynspan ve Martin Griffiths. Bu konuyu çözmek için gitmemiz gereken her yere gideceğiz” diye yanıtladı.

Geçtiğimiz ay Moskova ve Kiev'i ziyaret eden BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, hem Ukrayna’nın hem Rusya’nın gıda ve gübre ihracatının yeniden başlatılması için bir uzlaşma zemini sağlamaya çalışmıştı. BM, UNCTAD Başkanı Grynspan’ın geçtiğimiz günlerde Moskova’da çok verimli temaslarda bulunduğunu ve temaslarını Washington’da sürdürdüğünü açıklamıştı.

Rusya, Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Aleksandr Fomin ile BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths’in önceki saatlerde Karadeniz üzerinden tahıl sevkiyatı konusunu görüştüğünü açıkladı. (Amerikanın Sesi)

Küresel gıda krizinin çözümünde adres Türkiye

 

Rusya Savunma Bakanlığı ve BM yetkilileri gıda krizini görüştü

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)