BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM'den Rusya'nın füze saldırılarına tepki----

BM'den Rusya'nın füze saldırılarına tepki

BM'den Rusya'nın füze saldırılarına tepki
25 Kasım 2022 - 17:20 www.finansgundem.com

BM, Rus ordusunun Ukrayna'da düzenlediği füze saldırılarının, milyonlarca insanı, aşırı zor ve korkunç yaşam koşullarına ittiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, Rusya-Ukrayna savaşının gidişatına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Türk, yaptığı yazılı açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna'da kritik altyapı noktalarına yönelik geniş çaplı devam ettirdiği füze ve dron saldırıları ile savaş esirlerinin "yargısız infazına" yönelik son iddialar karşısında duyduğu endişeyi dile getirdi.

Volker Türk, "Milyonlarca insan, bu saldırılar neticesinde aşırı zorluklara ve korkunç yaşam koşullarına itiliyor. Bütün bunlar dikkate alındığında, bu durum, uluslararası insancıl hukuk anlamında ciddi sorunlara yol açıyor." ifadelerini kullandı.

1 bebek yaşamını yitirdi

Ukrayna'daki BM İnsan Hakları İzleme Misyonuna göre, 23 Kasım'da Kiev ve çevresinde düzenlenen füze saldırılarında en az 8 kişi öldü, 45 kişi yaralandı.

Zaporijya bölgesinde bir hastaneye düzenlenen roket saldırısında ise iki günlük 1 bebek yaşamını yitirdi ve 2 doktor yaralandı.

Yaralı sayısı 272'ye yükseldi

Rusya'nın Ukrayna çapında 10 Ekim'de başlattığı füze saldırılarından bu yana BM İnsan Hakları İzleme Misyonu tarafından doğrulanan toplam sivil can kaybı sayısı en az 77'ye, yaralı sayısı da 272'ye yükseldi.

"Yargısız infazlar savaş suçu"

Türk, Rusya ile Ukrayna arasında şubattan bu yana devam eden savaşta esir düşen hem Rus hem de Ukraynalılar ile savaşa katılmayan diğer kişilerin "yargısız infaz edildiğine" dair iddialar olduğuna da değindi.

Teslim olmuş askerler de dahil olmak üzere, savaşın dışında kalan kişilerin uluslararası insancıl hukuk kapsamında korunduğuna işaret eden Türk, bunların yargısız infazının ise "savaş suçu" sayıldığını belirtti.

Zelenskiy: Rus güçleri Volnyansk'ta hastane vurdu

 

Zelenskiy: Rusya, asla bizi kırmanın bir yolunu bulamayacak

 

Lukaşenko: Belarus'un Ukrayna savaşına katılması ihtimali söz konusu değil

 

Zelenskiy: Rusya, insanlığa karşı suç işliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)