BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM'den Kaşıkçı soruşturmasıyla ilgili açıklama----

BM'den Kaşıkçı soruşturmasıyla ilgili açıklama

BM'den Kaşıkçı soruşturmasıyla ilgili açıklama
23 Kasım 2018 - 15:51 www.finansgundem.com

BM, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin başlatılacak uluslararası bir soruşturmanın memnuniyetle karşılanacağını duyurdu

Birleşmiş Milletler (BM), Suudi gazeteci  Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin başlatılacak uluslararası bir soruşturmanın memnuniyetle karşılanacağını açıkladı. 

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Elizabeth Throssell, AA  muhabirine Kaşıkçı cinayetine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin cinayete ilişkin uluslararası bağımsız soruşturma  başlatılması çağrılarını değerlendiren Throssell, "BM İnsan Hakları Yüksek  Komiseri Michelle Bachelet, Kaşıkçı'nın öldürülmesinin bağımsız ve tarafsız bir  şekilde soruşturulması ve insan hakları ihlalleri yapan suçluların da hesap  vermesi gerektiğini söyledi. Ayrıca uluslararası uzmanların da delillere ve  tanıklara tam erişiminin sağlanacak şekilde sürece dahil edilmesi gerektiğini  belirtti. Bunu memnuniyetle karşılayacağız." dedi.

Sözcü Throssell, Kaşıkçı'nın ailesinin ve kamuoyunun cinayete ilişkin  tüm gerçekleri bilmesi ve adaletin mutlaka sağlanması gerektiğinin altını çizdi. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kaşıkçı cinayetiyle ilgili, "Belki de  bütün dünya sorumlu tutulmalıdır çünkü dünya kirli bir yer." sözleriyle ilgili  soruya ise Throssell, "Kaşıkçı cinayeti son derece şok edici. Bundan dolayı bu  soruşturmanın  bağımsız ve tarafsız bir surette yapılması gerektiğini söylemeye  devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün CNN Türk televizyonunda  katıldığı programda, "Suudi Arabistan'ın şu ana kadar bize bilgi vermemesi  sebebiyle belki uluslararası soruşturma daha faydalı olabilir. Uluslararası  soruşturma başlatılırsa biz Türkiye olarak iş birliği yaparız." diye konuşmuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)