BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM'den İsrail'e 'Necef' çağrısı: Tahliyeyi durdurun----

BM'den İsrail'e 'Necef' çağrısı: Tahliyeyi durdurun

BM'den İsrail'e 'Necef' çağrısı: Tahliyeyi durdurun
03 Haziran 2022 - 17:46 www.finansgundem.com

BM uzmanları, Necef'teki Ras Cerabah köyünde yaşayan ve İsrail'in yasal statü tanımadığı 500 civarında bedevinin zorla tahliye edilme tehlikesi altında olduğunu duyurdu.

Birleşmiş Milletler, İsrail'in güneyindeki Necef (Negev) Çölü bölgesinde, Filistinli bedevilerin yaşadığı bir köyün tahliye edilmesi ve yıkılmasına yönelik girişimlerin durdurulması çağrısı yaptı.

Necef'te yeni yerleşim birimleri kurulmasına yönelik İsrail'in martta aldığı kararla bu bölgedeki köy sakinlerinin sadece bedevilerin yaşadığı verimsiz arazilere sürülerek toplumdan uzaklaştırılmasının planlandığı ifade edildi. İsrail hükümetinin bu köye "izinsiz girdiğini" iddia ettiği bedevi azınlığın Ras Cerabah'ta uzun zamandır yaşadığı aktarılarak köyün boşaltılmasına yönelik faaliyetleri durdurması için İsrail'e çağrı yaptı.

İsrail cevap vermedi

BM uzmanlarının, ülkedeki azınlıklara karşı ayrımcı politikaları durdurma çağrısını İsrail'e ilettiği fakat İsrail hükümetinin resmi bir cevap vermediği söylendi. Zorunlu tahliyelerin durdurulması için BM uzmanlarının ilgili yetkililerle temas halinde olmayı sürdürecekleri aktarıldı.

İsrail yönetimi, en son 27 Mart'ta Necef'te 5 yeni Yahudi yerleşim birimi inşasını onaylamıştı.

İsrail şimdiye dek Necef Çölü'nün 11 milyon dönümüne el koydu

Necef bölgesindeki Arap köylerine elektrik ve su gibi hayati altyapı hizmetlerini sunmayan İsrail, bölgede yaşayan Filistinli bedevilerin arazi mülkiyetini de tanımıyor. Necef Çölü'nde tamamı Filistinli bedevi 85 bin kişinin yaşadığı 38 Arap köyü bulunuyor.

Filistin kaynaklarına göre İsrail bugüne kadar 220 bin İsrail vatandaşı Filistinlinin yaşadığı 12 milyon dönümlük Necef Çölü'nün 11 milyon dönümüne el koydu.

İsrail, Batı Şeria'da Filistinli bir çocuk öldürdü

İsrail polisi 22 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 10 Filistinli yaraladı

İsrail, Filistinli muhabirin ölümünün sorumluluğunu reddetti

Ürdün Kralı: İsrail'in baskıları Kudüs'teki Hristiyan varlığını etkiliyor

Filistin: İsrail 2022'de Filistinli 50 sivili öldürdü

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)