BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM'den İran'a: Protestoculara orantısız şiddeti durdurun----

BM'den İran'a: Protestoculara orantısız şiddeti durdurun

BM'den İran'a: Protestoculara orantısız şiddeti durdurun
18 Ekim 2022 - 14:48 www.finansgundem.com

BM Cenevre Ofisindeki haftalık basın toplantısında konuşan BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, İran'a, Mahsa Emini’nin ölümünü protesto eden kalabalığa orantısız şiddet kullanmayı sonlandırması çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, güvenlik güçlerinin protestoculara yönelik gerçek mermi kullanması sonucu 23 çocuğun öldüğünü söyleyerek, bazı okullara baskın düzenlenerek öğrencilerin keyfi olarak gözaltına alındığını bildirdi.

İnsan hakları sözleşmeleri kapsamında İranlı yetkililerin, ülkedeki çocukların hakkını her şartta korumakla sorumlu olduğunu anımsatan Shamdasani, barışçıl gösteri ve ifade özgürlüğü hakkına da saygı duyulması gerektiğini söyledi.

En az 90 kişi gözaltında

Shamdasani, son protestolarda aralarında kuruluş temsilcileri, hukukçu, sanatçı ve gazetecilerin bulunduğu en az 90 kişinin gözaltına alındığını aktardı.

Tahran'da protestocuların tutulduğu Evin Cezaevinde 15 Ekim'de çıkan yangında en az 8 tutuklunun öldüğü ve 61 kişinin yaralandığını kaydeden Shamdasani, olay sırasında çok sayıda mahkumun polis şiddetine maruz kaldığını dile getirdi.

Shamdasani, güvenlik güçlerine "protestoculara yönelik gereksiz ve orantısız şiddetin son bulması" çağrısında bulunarak, protestolara müdahale sırasında çocukların ölümünden sorumlu olan kişiler hakkında acil, bağımsız ve tarafsız soruşturma başlatılması gerektiğini bildirdi.

İran, AB'nin yaptırımlarına karşılık verecek

 

1'i Bakan olmak üzere 11 İran vatandaşına AB yaptırımı

 

İran’daki Evin Hapishanesi’nde bilanço ağırlaştı

 

Suudi Arabistan'dan İran'a: Güven inşa edici adımlar atın

 

İran'dan sonra Tunus... Polis şiddetine protesto

 

İran'da hapishanede olay çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)