BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM'den bağımsız Filistin'e hayır----

BM'den bağımsız Filistin'e hayır

BM'den bağımsız Filistin'e hayır
31 Aralık 2014 - 01:13 www.finansgundem.com

​İsrail'in 1967 öncesi sınırlara çekilmesi ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasını öngören karar tasarısı reddedildi

İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarından çekilmesi ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasını öngören BM Güvenlik Konseyi (BMGK) karar tasarısı bugün oylandı. BM Güvenlik Konseyi karar tasarısı reddedildi.

BM'de Arap ülkelerinin temsilcileri, tasarının oylaması için izlenecek yol haritasının belirlenmesi amacıyla toplandı. Toplantının ardından açıklama yapan Ürdün'ün BM Daimi Temsilcisi Dina Kawar, toplantıda tasarının oylamaya sunulması yönünde karar alındığını söyledi.
      
Toplantının ardından BMGK üyesi Ürdün, tasarının oylanması için Konsey Başkanlığı'na resmen başvurdu. BM Güvenlik Konseyi Başkanlığı da Konsey üyelerini New York saati ile 17.00'de (TSİ: 24.00) acil toplantıya çağırdı. Tasarının kabul edilmesi için 15 üyeden 9'unun destek vermesi ve daimi üyeler ABD, Çin, Rusya, Fransa ve İngiltere'den herhangi birisinin veto yetkisini kullanmaması gerekiyordu. ABD'den dün yapılan açıklamada tasarıya destek verilmeyeceği bildirilmişti. İngiltere de bugün tasarıya destek vermeyeceğini duyurmuştu.

İNGİLTERE ÇEKİMSER 

BM Güvenlik Konseyi'ndeki oylamada 8 ülke lehte oy kullanırken ABD ve Avusturalya tasarıya ret oyu verdi. İngiltere, Litvanya, Nijerya, Güney Kore ve Ruanda ise çekimser kaldı.

FRANSA VE RUSYA'DAN EVET

Evet oyu kullanan ülkeler ise Fransa, Ürdün, Şili, Arjantin, Çad, Lüksemburg, Çin ve Rusya oldu.
    
Karar tasarısında, 12 ay içinde kalıcı bir barışa ulaşılması ve İsrail ile Filistin'in demokratik ülkeler olarak yan yana barış içinde yaşamalarının temini isteniyordu. Tasarıda, barış anlaşmasının ardından İsrail'in Haziran 1967'den sonra işgal ettiği topraklardan 2017 sonuna kadar çekilmesi ve bu çekilme ile başkenti Doğu Kudüs olacak Filistin devletinin kurulmasını üçüncü bir tarafın denetlemesi kabul ediliyordu. Gazze'ye ablukanın kaldırılmasının da talep edildiği tasarıda sınır kapıları açılarak Gazze'ye insanların ve eşyaların giriş çıkışlarının normale dönmesi isteniyordu. Tasarıda çözüm bulunması istenen diğer konular arasında İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular ve su sorunu da yer alıyordu.

1946-1999 YILLARI ARASINDA İSRAİL VE FİLİSTİN TOPRAKLARI



YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)