BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM sadece kaygı duyuyor----

BM sadece kaygı duyuyor

BM sadece kaygı duyuyor
19 Temmuz 2014 - 13:42 www.finansgundem.com

BM İsrail'e roket atılmasını kınarken, İsrail'in saldırılarını 'sert yanıt' olarak niteledi ve bundan 'kaygı' duymakla yetindi

İsrail hükümeti Gazze'ye saldırıları yoğunlaştırırken Birleşmiş Milletler'den Hamas'a kınama geldi. 

BM Genel Sekreter Yardımcısı Jeffrey Feltman, ateşkesi bozanın Gazze'den atılan roketler olduğunu iddia ederek, İsrail'in roketlere sert yanıtından derin kaygı duyduğunu açıkladı. 

Feltman, Ürdün'ün çağrısıyla olağanüstü toplanan BM Güvenlik Konseyi üyelerine yaptığı konuşmada "İsrail'in meşru müdaafa hakkı vardır. Gazze'den İsrail'e rastgele roket fırlatılmasını kınıyoruz. Bu roketler dünkü geçici ateşkesi bozmuştur. İsrail'in sert yanıtından da derin kaygı duyuyoruz" dedi.  

Feltman, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un cumartesi günü Ortadoğu’ya giderek şiddeti durdurmak için temaslarda bulunacağını açıkladı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius’un da hafta sonu bölgeye gitmesi bekleniyor.

BM’den karar çıkmadı

Gazze'deki gelişmeleri değerlendirmek üzere toplanan BM Güvenlik Konseyi'nden herhangi bir karar çıkmadı. Toplantıda bir karar tasarısı ya da bildiri metni gündeme gelmedi.

Toplantı talebini yapan Ürdün'ün temsilcisi İsrail'i açıktan kınayan tek Güvenlik Konseyi üyesi oldu.

Toplantıda konuşan Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, “İsrail, Filistin halkına karşı savaş suçu, insanlığa karşı suç, devlet terörü ve sistemli insan hakları ihlali işlemektedir. İsrail'in eylemleri, abluka altında tuttuğu sivillere yönelik planlı bir kinci saldırıdır. Bu saldırının amaçlarından birisi Filistin uzlaşısını ve ulusal birlik hükümetini yıkmaktır” ifadelerini kullandı.

Mansur, konuyu Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşıma sinyalini vererek "BM Güvenlik Konseyi, halkımıza karşı yapılan saldıırları durduramaz ve soruna diplomatik çözüm bulamazsa bize BM'nin hukuk kurumları ve uluslararası mahkemelere başvurmaktan başka seçenek kalmaz" dedi.

Konuşması sırasında öldürülen çocukların ismini okurken duygulanan Mansur, gözyaşlarını tutamadı. 

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Ron Prosor ise Hamas'ı suçlayarak, devam eden roket saldırıları nedeniyle kendilerini savunmak için kara harekâtından başka seçeneklerinin kalmadığını öne sürdü.

Riyad Mansur, Prosor'un konuşması sırasında salonu terk etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)