BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM heyetinin Kırım'a girmesine izin verilmedi----

BM heyetinin Kırım'a girmesine izin verilmedi

BM heyetinin Kırım'a girmesine izin verilmedi
05 Temmuz 2022 - 23:40 www.finansgundem.com

Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'a BM heyetinin girişine izin verilmedi

Rusya'nın 2014'te ilhak ettiği Kırım'da insan hakları durumunu incelemek üzere Birleşmiş Milletlere (BM) bağlı heyetin, herhangi bir kontrole tabi tutulmadan bölgeye girmesine izin vermediği aktarıldı.

BM İnsan Hakları Konseyi'ne sunulan Genel Sekreter Antonio Guterres'in "Ukrayna'nın bir süredir işgal altındaki Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol şehrinde insan hakları durumu" konulu raporunda, bölgedeki son durum değerlendirildi.

Kırım'da insan hakları ihlaline maruz kalan mağdurlarla birebir yapılmış mülakatlardan elde edilen bilgilerin yer aldığı raporda, mağdurların ifadelerinin farklı kaynaklardan da doğrulandığı aktarıldı.

Rusya'nın koyduğu kuralların Kırım'da basın özgürlüğü ve bilgiye erişimi olumsuz etkilediği kaydedilen raporda, Rusya'nın Kırım'da farklı siyasi görüşleri susturduğu duyuruldu.

Kırım'da din ve inanç özgürlüğünün de baskı altında olduğu, Kırım'da yaşayan Yahova Şahidi Hristiyanlarının "aşırı grup" olarak nitelendirilerek faaliyetlerinin yasaklandığı aktarıldı.

Camide vaaz veren imama para cezası

Bunun yanı sıra Kırım'a bağlı Aluşta'da bir imamın camide vaaz verdiği için para cezasına çarptırıldığı da aktarıldı.

BM heyetinin Kırım'da insan hakları durumuna dair son gelişmeleri incelemek için kontrolsüz erişim talebinin Rusya tarafından reddedildiği, bu yüzden heyetin Kırım'a giremediği belirtildi.

Raporda ifadelerine yer verilen Guterres, "Rusya Federasyonu'nun koştuğu şartlardan ötürü İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Ofisi, Genel Kurul kararı uyarınca Kırım'da alan çalışması yapabilecek uygun bir yöntem bulamadı." açıklamasını yaptı.

BM: Afganistan'da 1,2 milyon kız, ortaokul öğrenimini sürdüremiyor

 

BM: Kongo'daki çatışmalar, binlerce kişiyi göçe zorladı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)