BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM: Gıda krizinin önlenmesi için, Karadeniz'i açın----

BM: Gıda krizinin önlenmesi için, Karadeniz'i açın

BM: Gıda krizinin önlenmesi için, Karadeniz'i açın
09 Haziran 2022 - 21:12 www.finansgundem.com

BM Genel Sekreter Yardımcısı Amina Mohammed, "Karadeniz'i açmalıyız ki tahıl ithal edebilelim" açıklamasını yaptı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminin ardından dünyanın tahıl ambarı olarak bilinen Ukrayna'nın ihracat yapamaması gıda krizi endişesine yol açtı. Ukrayna ve Rusya, tahıl kıtlığı sebebiyle birbirini suçlarken, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Birinci Yardımcısı Amina Mohammed, 2023’te dünyanın gıda kriziyle karşı karşıya kalabileceğine işaret ederek, "Karadeniz’i açmalıyız ki tahıl ithal edebilelim." dedi.

Mohammed, Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’daki temasları kapsamında Dışişleri Bakanı Birinci Yardımcısı Akan Rahmetullin ile bir araya geldi.

Sosyal eşitsizliği ve yoksulluğu azaltmayı, kadınları güçlendirmeyi, iklim değişikliğiyle mücadele etmeyi, insan haklarının korunması ve gıda güvenliğini sağlamayı amaçlayan BM Sürdürülebilir Kalkınma Programı'nın ayrıntılı olarak gündeme geldiği görüşmenin ardından basın toplantısı düzenlendi.

Mohammed, burada yaptığı konuşmada, BM olarak dünyayı bekleyen bir gıda krizinden endişe duyduklarını belirtti.

Uluslararası uzmanların analizlerine göre 2023’te dünyanın gıda kriziyle karşı karşıya kalabileceğine dikkati çeken Mohammed, “Karadeniz’i açmalıyız ki tahıl ithal edebilelim. Bu da hem gıda fiyatlarını düşürecek hem de piyasaya bir işaret verecek. İkinci ekim dönemi şimdiden başladı, sonuçlarını bu yıl görmesek de gelecek yıl mutlaka göreceğiz.” ifadesini kullandı.

Mohammed, ziyareti kapsamında Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev tarafından da kabul edildi.

Tokayev, küresel gıda güveliği ile Afganistan’daki sosyoekonomik durumun ele alındığı görüşmede, BM ile iş birliğini kapsamlı olarak güçlendirme konusunda kararlı olduklarını kaydetti.

Lavrov tahıl ticareti güvenliği için söz verdi

 

Tahıl koridorunda kilit ülke Türkiye

 

Putin böyle seslendi: Tahıl krizini çözmeye hazırız!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)