BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM Etiyopya'ya insani yardımını durdurdu----

BM Etiyopya'ya insani yardımını durdurdu

BM Etiyopya'ya insani yardımını durdurdu
04 Mayıs 2023 - 16:42 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı, Etiyopya'ya gönderilen gıda malzemelerinin çalınması üzerine yardımları askıya aldığını, malzemelerinin güvenli şekilde Tigray'a ulaşması sağlanana kadar yardımların yapılmayacağını bildirdi.

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Etiyopya'nın çatışmalardan en çok etkilenen Tigray bölgesine gönderilen yardımların önemli bir kısmının başka yerlere yönlendirildiğini tespit ettiklerini ve yardımları durdurduklarını açıkladı.

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID), çarşamba günü milyonlarca insanın yardıma muhtaç olduğu Tigray'a gönderilen BM yardımlarının çalınıp pazarlarda satıldığına dair bir rapor yayımlamıştı.

USAID'in yayınladığı rapora dair bilgi paylaşmayan WFP, işbirliği yaptıkları ortaklarıyla bu tür yasa dışı faaliyetlerin izlendiği ve kontrollerin sağlandığını aktardı.

WFP, gıda malzemelerinin güvenli şekilde Tigray'a ulaşması sağlanana kadar yardımların yapılmayacağını bildirdi.

"Karar insanlara daha çok zarar verecek"

Tigray eyaletinin geçici yönetiminin başkanı Getachew Reda, insani yardım kuruluşlarının yardımları askıya alma kararını yeniden gözden geçirmeleri çağrısı yaptı.

Reda, “Yardımların askıya alınması kararı, ciddi zorluklarla karşı karşıya olan insanlarımıza daha çok zarar verecek.” dedi.

2020-2022 döneminde yüz binlerce kişi göç etmek zorunda kaldı

Ülkenin kuzeyinde 2020-2022 döneminde isyancılarla süren çatışmalarda, Tigray ve çevresinde yüz binlerce kişi göç etmek zorunda kalmış ve bölgede büyük bir insani dram yaşanmıştı.

Kasım 2022'de varılan barış anlaşması sonunda TPLF silah bırakmış ve ardından hükümet, TPLF'yi "terör örgütü" listesinden çıkarmıştı.

Eyalette son olarak TPLF'nin öncülüğünde geçici yönetim kurulmuştu. Hükümet ile Tigray güçlerinin anlaşma sağlaması üzerine bölgeye insani yardımların ulaşması sağlanmıştı.

BM, Griffiths'i Sudan için bölgeye gönderdi

 

Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

 

BM'den Feridun Sinirlioğlu'na yeni görev

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)