BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM, Griffiths'i Sudan için bölgeye gönderdi----

BM, Griffiths'i Sudan için bölgeye gönderdi

BM, Griffiths'i Sudan için bölgeye gönderdi
01 Mayıs 2023 - 07:24 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Antonio Guterres, kötüleşen insani kriz nedeniyle Acil Durum Yardım Koordinatörü ve İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths'i bölgeye gönderdi.


Genel Sekreteri Basın Sözcüsü Stéphane Dujarric, yaptığı yazılı açıklamada, “Sudan'daki insani krizin hızla kötüleşmesinden dolayı, Genel Sekreter, Acil Durum Yardım Koordinatörü ve İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths'i derhal bölgeye gönderiyor. Oluşan durumun ölçeği ve hızı, hem Sudan'daki halk için hem de daha geniş anlamda bölge için acil bir durumdur ve uzun vadede endişe vericidir.” ifadelerini kullandı.

Çatışma taraflarını sivilleri ve sivil altyapıyı korumaya çağırdıklarını belirten Dujarric, “Çatışma bölgelerinden kaçan siviller için güvenli geçiş sağlamaya, yardım faaliyetlerine yardımcı olmaya, insani yardım çalışanlarına, sivil mülkiyete, tıbbi personele, taşımacılığa ve sivil tesislere saygılı olmaya çağırıyoruz.” ifadelerine yer verdi. ​​​​​​​

Sudan'da ordu ile HDK arasında çatışma

Sudan'ın başkenti Hartum ve diğer şehirlerde 15 Nisan sabahı Sudan ordusu ile paramiliter güç HDK arasında silahlı çatışmalar başlamıştı.

Ordu ile HDK arasında "HDK'nin tamamen orduya katılmasını" öngören askeri güvenlik reformu konusunda son birkaç aydır yaşanan anlaşmazlık sıcak çatışmaya dönüşmüştü.

Sudan Sağlık Bakanlığı, çatışmalarda 500'ün üzerinde ölü ve 4 binin üzerinde yaralı olduğunu duyurmuştu.

Yurttaşların Sudan'dan tahliyesi devam ediyor

 

Sudan’da Ordu ve HDK 72 saatlik yeni ateşkes ilan etti

 

Sudan’daki çatışmalarda 411 sivil yaşamını yitirdi

 

MSB'den Sudan tahliyesine ilişkin açıklama

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)