BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM, Buça'daki manzarayı yorumladı: 'Korkunç'----

BM, Buça'daki manzarayı yorumladı: 'Korkunç'

BM, Buça'daki manzarayı yorumladı: 'Korkunç'
08 Nisan 2022 - 14:41 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler (BM), Rusya'nın saldırılarının sürdüğü Ukrayna'nın Buça kentindeki insani durumun "korkunç" olduğunu belirtti.

BM Cenevre Ofisindeki basın toplantısında konuşan BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths'in Ukrayna ziyaretine dair detayları paylaştı.

Laerke, Griffiths'in dünkü Buça ziyaretinden önce 4 Nisan'da Moskova'da olduğunu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Ukrayna'daki ateşkes ihtimalini görüştüğünü aktardı.

"Buça'da 280 cesedin bulunduğu toplu mezar var"

Griffiths'in Buça izlenimlerine dair Laerke, "Griffiths, Buça ziyaretinde gördüklerini 'korkunç' olarak tanımladı. 280 cesedin gömülü olduğu toplu mezar ile yıkılmış onlarca apartman ve ev gördüğünü söyledi." ifadelerini kullandı.

Laerke, BM'nin bölgede sivillerin korunması ve ihtiyaç sahiplerine insani yardımın en kısa zamanda ulaştırılması hususunda kararlılığını sürdürdüğünü belirtti.

"En az 2 milyon kişiye insani yardım ulaştırıldı"

BM'nin bölgedeki ortaklarıyla Ukrayna'daki yardım faaliyetlerini artırdığını vurgulayan Laerke, "Şu an 160 ortak kuruluşla Ukrayna'nın 24 bölgesinde faaliyetteyiz." ifadesini kullandı.

Laerke, BM'nin bugüne kadar bölgede en az 2 milyon kişiye insani yardım ulaştırdığını ve daha fazla yardım konvoylarının, çatışmalardan en çok etkilenen bölgelere birkaç gün içinde ulaşacağını kaydetti.

Kuşatma altındaki Mariupol gibi çok kötü durumdaki şehirlerden sivillerin güvenli bir şekilde tahliye edilmesinin, Griffiths'in birinci endişesi olduğunu vurgulayan Laerke, "Luhansk ve Donetsk'te de insani durum endişe verici hale gelecek." uyarısında bulundu.

BM: Savaşta en az 1611 sivil öldü

 

Zelenskiy: Borodyanka'da durum Buça'ya göre çok daha korkunç

 

Rusya'nın hedefi Donbas: Savaşın gidişatını değiştirebilir!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim09 Nisan 2022 11:44

    İki yüzlü bm azerbaycan da siviller bombalanip öldürülürken ne yaptın kulağının üzerine yatıp uyudu