BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM: Bu tür silahlar geçmişte kalmalı----

BM: Bu tür silahlar geçmişte kalmalı

BM: Bu tür silahlar geçmişte kalmalı
13 Eylül 2023 - 03:59 www.finansgundem.com

BM Temsilcisi Nakamitsu, Ukrayna'ya misket bombası tedariki haberlerinden endişe duyduğunu belirtirken, bu tür silahların geçmişte kalması gerektiğini ifade etti

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı ve Silahsızlanma Yüksek Temsilcisi Izumi Nakamitsu, BM'nin Ukrayna'daki çatışma ortamında misket bombaları içeren mühimmatların tedarikine ilişkin haberler nedeniyle büyük endişe duyduğunu belirtti.

BM Güvenlik Konseyi’nin toplantısında konuşan Silahsızlanma Yüksek Temsilcisi Izumi Nakamitsu, BM'nin Ukrayna'daki çatışma ortamında misket bombaları içeren mühimmatların tedarikine ilişkin haberler nedeniyle duyduğu endişeleri dile getirdi.

''BU TÜR SİLAHLAR GEÇMİŞTE KALMALI''

Nakamitsu, “Savaş sırasında misket bombalarının tedarikine ve kullanımına ilişkin haberler oldukça kaygı vericidir. BM Genel Sekreteri defalarca misket bombası içeren mühimmatların kullanımına derhal son verilmesi çağrısında bulunmuştu. Bu tür silahlar geçmişte kalmalı” ifadelerini kullandı.

Rusya daha önce Ukrayna’ya silah tedariki nedeniyle NATO ülkelerine nota göndermişti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna’ya silah içeren herhangi bir kargonun Rusya için yasal hedef haline geleceğini belirtmişti. NATO ülkelerinin Ukrayna’ya silah tedarik ederek ‘ateşle oynadıkları’ ve bunun Rusya-Ukrayna görüşmelerinin başarısına katkıda bulunmayacağı ve olumsuz etkisi olacağı kaydedilmişti.

Lavrov ayrıca ABD ve NATO’nun sadece silah tedarik etmekle kalmayıp, aynı zamanda ‘İngiltere, Almanya, İtalya ve diğer ülkelerde’ personel yetiştirerek Ukrayna’daki çatışmada doğrudan yer aldığını ifade etmişti.

Rusya'dan ABD'ye uzun menzilli füze tepkisi

 

Rusya Ukrayna'yı vurdu: Çok sayıda ölü ve yararlı var

 

Rusya Ukrayna'nın kendi askerlerini öldürdüğünü duyurdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)