BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBloomberg’ten İstanbul’un finans manzarası----

Bloomberg’ten İstanbul’un finans manzarası

Bloomberg’ten İstanbul’un finans manzarası
16 Haziran 2014 - 15:47 www.finansgundem.com

Michael Bloomberg, “İstanbul bu bölgede tercih edilen merkez olmalı” dedi, ekledi: Londra ya da New York değil rakipleriniz bu bölgede

Dünyaca ünlü finans terminali, haber ajansı ve televizyon kurucusu Michael R. Bloomberg geçtiğimiz hafta Türkiye’deydi.  “Ciner Grubu çok iyi iş ortağı, daha çok haberi birlikte dünyaya ulaştıracağız” diyen Bloomberg İstanbul için oldukça iyimser. Habertürk’ten Özlem Dalga’ya konuşan Bloomberg,  “Zenginlik Asya’ya kayarken İstanbul ve New Yor gibi şehirler finansal merkez olarak daha rekabetçi olmak için ne yapabilir?”  sorusuna, “Sizin rakibiniz Londra değil, örneğin New York da değil ve muhtemelen Şanghay, Singapur, Hong Kong ya da Tokyo d7a değil. Sizin rakipleriniz dünyanın bu kısmındaki diğer şehirler. Şunu yapmalısınız, tercih edilen yer olmayı başarmalısınız. Güvenlik endişesi olmadan sokaklarda yürüyebilmeniz lazım. Eğer suç oranı yüksekse iyi insanları çekmek çok zor, siz iyi insanları çekin gerisi hallolur” yanıtını verdi.

İSTANBUL NE YAPMALI?

Bloomberg, “Şu an için finansal krizin bittiğini söylememek mümkün mü?” sorusuna karşılık ise, “ Her zaman finansal kriz var. Piyasalar iner, çıkar, yeni ürü8nler gelir, yeni ürünler ortadan kalkar. Dünyanın finansal sisteme ihtiyacı var, eğer herkes için istihdam yaratacaksak birinin bunu finanse etmesi lazım. Sağlıklı bir bankacılık sistemi olmalı ki endüstri büyüyebilsin, insanlar istihdam edilebilsin ve kendi hayatlarını idame ettirebilsin.  İstanbul’da, Türkiye’de de bunu yapmanız lazım yoksa ekonominin geri kalanı büyüyemez” diye konuştu.

“BİR BANKAM OLSAYDI İSTANBUL’DA ŞUBE AÇARDIM”

Michael R. Bloomberg, “11 Eylül’den sonra New York finans merkezi olarak düşüşe geçti mi?” sorusuna şu yanıtı verdi:  “Hayır bu doğru değil. New York doğru saat diliminde Kuzey ve Güney Amerika için aile dostu bir yer. İngilizce konuşulan, çok kozmopolit bir yer. Çok fazla eğlence imkanı ve sizi geliştirecek şeyler var, eğer İstanbul’a bakacak olursanız. Dünyanın çok büyük kısmı içinde İstanbul’un şansı var. Çünkü çok fazla zenginlik ve çok fazla insan olan bir yerde. Belki çok fazla yeni ürünler var ama değişimin hızı o kadar yüksek ya her şey çok çabuk gerçekleşiyor. Teknoloji şuan da bunu mümkün kılıyor, bir yerde bir şey gördüğünüzde hemen onu adapte edebiliyorsunuz. Uzun bir süreçten geçmeden neredeyse bir gecede yapabilirsiniz.  Bu yüzden ben çok iyimserim, eğer bir bankam olsaydı İstanbul’a bir şube açardım. Burada çok fazla potansiyel var.”
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)