BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBlinken: Gazze'yi Filistinliler yönetmeli!----

Blinken: Gazze'yi Filistinliler yönetmeli!

Blinken: Gazze'yi Filistinliler yönetmeli!
08 Kasım 2023 - 16:35 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "Gazze'de kurulacak yeni hükümetin Filistinliler tarafından yönetilmesinin, başarılı bir barış süreci için hayati önem taşıdığını" ifade etti.


The Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin haberine göre Blinken, G7 2023 Dönem Başkanı Japonya'nın ev sahipliğinde, G7 ülkelerinin dışişleri bakanlarının bir araya geldiği Tokyo'da düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Blinken, "Gazze'deki savaşı kalıcı şekilde sona erdirmenin tek yolunun barış süreci için koşulların oluşturulmaya başlanması" olduğunu vurguladı.

G7 ülkeleri dışişleri bakanlarının Gazze topraklarında bir küçülme olmaması gerektiği konusunda hemfikir olduğunu dile getiren Blinken, Filistinlilerin Gazze'den zorla göç ettirilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Blinken, başarılı barış sürecinin güvence altına alınmasında Gazze'de kurulacak herhangi bir yeni hükümetin Filistinliler tarafından yönetilmesinin kilit unsur olduğunu kaydetti.

Gazze'nin işgal edilmemesi, abluka altına alınmaması ya da topraklarının küçültülmemesi gerektiğini ifade eden Blinken, kalıcı barış için Filistin halkının isteklerinin çatışma sonrası "Gazze'de kurulacak yönetimin merkezine dahil edilmesi" gerektiğine işaret etti.

AB Komisyonu Başkanı Leyen: Filistinliler Gazze'den zorla çıkarılamaz

 

İsrail: Gazze'nin kalbindeyiz! Yeni açıklamalar...

 

Savaş, İsrail ve Türkiye arasındaki ticareti nasıl etkiledi?

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.08 Kasım 2023 17:23

    GAZZEYİ YERLE BİR EDİP EVLERİ YIKAN BOMBALARI SİZ GÖNDERDİNİZ GAZZEDE SAĞ KALANLARIN KIŞI GEÇİRMELERİ İÇİ GAZZEYE 300 BİN KONTEYNER 2 MİLYON BATTANİYE ELEKTRİK ÜRETEN GEMİLER VS VS GÖNDERİRSENİZ TÜM YERYÜZÜNDE ABD YE KARŞI ÖFKELER BELKİ BİRAZ AZALABİLİR

  • M.r08 Kasım 2023 18:26

    Hamas denen islami terör örgütü cinayet şebekesi yok olmadığı sürece en ufak yardım gelmez dünya öfke ötesinde hamastan nefret ediyor