BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBlackRock zarar açıkladı----

BlackRock zarar açıkladı

BlackRock zarar açıkladı
13 Ekim 2022 - 14:52 www.finansgundem.com

BlackRock'ın karı piyasa volatilite endişeleri nedeniyle %16 düştü

BlackRock Inc, volatil küresel piyasaların ücret gelirlerini baskılaması nedeniyle üçüncü çeyrek karında %16'lık bir düşüş kaydetti ve yönetimi altındaki varlıklar geçen yılki 10 trilyon doların altına düştü.

Küresel durgunluk tehdidi, hızla yükselen faiz oranları ve Ukrayna krizi, bu yıl hem tahvilleri hem de hisse senetlerini vurdu ve yatırımcıları geri planda kalmaya iterek BlackRock gibi şirketlere de zarar verdi.

Parasının çoğunu yatırım danışmanlığı ve yönetim hizmetleri için alınan ücretlerden elde eden varlık yöneticisi, üçüncü çeyrekteki gelirin yıllık %15 düşüşle 4,31 milyar dolara gerilediğini bildirdi.

BlackRock'un yönetim altındaki varlıkları (AUM), daha güçlü bir doların önemli Avrupa ve Asya pazarlarındaki yatırımların değerini azaltarak baskı yapmasıyla %16 düşüşle 7.96 trilyon dolara geriledi.

Genel net girişler bu çeyrekte 65 milyar dolar olarak pozitif olurken, BlackRock'un perakende müşterileri zayıf piyasa koşullarından ürkerek yaklaşık 5 milyar dolar geri çekti.

BlackRock: FED ekonomiyi krize sürüklüyor

 

BlackRock ‘iklimde’ geri adım attı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)