BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBitlis'te bazı köy ve mezralarda sokağa çıkma yasağı----

Bitlis'te bazı köy ve mezralarda sokağa çıkma yasağı

Bitlis'te bazı köy ve mezralarda sokağa çıkma yasağı
03 Ocak 2018 - 00:12 www.finansgundem.com

Bitlis'in Hizan ilçesinde 5 köy ve 2 mezrada, ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, Hizan ilçesine bağlı 5 köy ve 2 mezrada, ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

Koçyiğit köyü ile Doyumlu mezrası, Ekinli köyü ve Deliktaş mezrası, Karlıtepe, Tutumlu ve Gürece köyleri bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının kış üslenmesi maksadıyla söz konusu bölgelerde barınma amaçlı sığınak ve barınak yaptıkları, yakalanan ya da teslim olan örgüt mensuplarıyla yapılan sorgularda, bu bölgelerde örgüt mensuplarının bulunduğunun tespit edildiği vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bahse konu bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanmaları, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince, 2 Ocak saat 23.59'dan itibaren (ilgili köy ve mezralarda hayatın normal akışının devam etmesi, öğrenim görmekte olan öğrencilerin eğitim ve öğretim hakkının kısıtlanmaması amacıyla, 16.00-07.00 saatlerinde geçerli olmak üzere) ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir."

EL YAPIMI PATLAYICI

Bu arada Bitlis'in Mutki ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda tespit edilen el yapımı patlayıcı ve ele geçirilen malzemeler imha edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Kapaklı köyü kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, kullanmış oldukları sığınak, barınak ve depoları imha etmek maksadıyla İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Operasyon kapsamında icra edilen arama tarama faaliyetinde, toprağa gömülü patlayıcı madde ile çeşitli yaşam, gıda ve patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemelerin ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, malzemelerin cumhuriyet savcılığının bilgisi dahilinde yerinde imha edildiği bildirildi.

Açıklamada, güvenlik güçlerinin bölge halkının da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, il genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceği de vurgulandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)