BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin kışı ne zaman bitecek?----

Bitcoin kışı ne zaman bitecek?

Bitcoin kışı ne zaman bitecek?
22 Şubat 2022 - 13:55 www.finansgundem.com

Ünlü kripto yatırımcısı Du Jun kripto paraların tekrar boğa piyasasına geçmesi için 2024’ün sonu 2025’in başına kadar beklemenin gerekebileceğini söyledi.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Huobi'nin kurucu ortağına göre Bitcoin, 2024'ün sonlarına veya 2025'in başına kadar boğa piyasası göremeyebilir. Kripto paraların geçmişteki ticaret döngüsüne dikkat çeken Du Jun CNBC’deki röportajında bu yeni varlık sınıfının birkaç yılda bir gerçekleşen ve yarılanma (halving) olarak adlandırılan bir sürece sıkıca bağlı olduğunu söyledi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre yarılanma süreci Bitcoin madencileri ile alakalı bir süre. Madenciler güçlü bilgisayarlar üzerinden kripto ağındaki matematiksel problemleri çözerek ödül elde eden kimselere kripto para terminolojisinde verilen bir isim.

Jun’un sözünü ettiği yarılanma süreci ise Bitcoin’in temel kodları içerisinde yer alıyor ve madencilerin kripto para ağındaki işlemleri doğrulamak için elde ettiği ödülün yarısının kesilmesine neden oluyor. Bu süreç her 4 yılda bir gerçekleşiyor.

Bitcoin’deki en son yarılanma evresi Mayıs 2020’de gerçekleşmişti ve 2021 yılında Bitcoin 68 bin dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Benzer bir zirve 2016'da yarılanma gerçekleştiğinde de görüldü. Bir sonraki yarılanma sürecininse 2024 yılında gerçekleşmesi planlanıyor.

Bu iki zirvenin ardından Bitcoin’de düşüşler görüldü. Bitcoin Kasım ayından itibaren rekor seviyesinden yaklaşık %40 oranında düştü. Bitcoin’deki bir sonraki yarılanma faaliyetinin 2024 yılında gerçekleşmesi planlanıyor.

Du konuyla ilgili açıklamasında, “Bu döngü devam ederse, şu anda bir ayı piyasasının erken safhalarında olabiliriz” dedi.

Kripto uzmanı Bitcoin’in fiyatı ile ilgili öngörüsünde “Tam olarak tahmin etmek gerçekten zordur. Zira piyasayı etkileyebilecek birçok faktör vardır. Savaş veya son Kovid vakaları gibi jeopolitik konular piyasayı da etkiler” ifadelerini kullandı.

Du aynı piyasa döngüsünün takip edilmesi durumunda “2024’ün sonundan 2025’in başına kadar Bitcoin’de boğa piyasasıyla buluşamayız” uyarısında bulundu.

Kripto para birimindeki son fiyat düşüşü, bazı piyasa katılımcılarını kripto kışı olarak adlandırdığı kripto paralardaki uzun süreli ayı piyasası beklentilerini tetikliyor.

Altın yükseliyor, kriptolar düşüyor

 

Kripto paralar için katı düzenlemeler yaklaşıyor

 

Sert düşüş Bitcoin için alım fırsatı mı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)