BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın yükseliyor, kriptolar düşüyor----

Altın yükseliyor, kriptolar düşüyor

Altın yükseliyor, kriptolar düşüyor
22 Şubat 2022 - 08:59 www.finansgundem.com

Piyasalar yeniden savaş riskini fiyatlamaya başladı. Altın fiyatları 2 bin dolara doğru yükselişini sürdürürken kripto paralarda satışlar ağırlık kazandı


Rusya - Ukrayna geriliminde tansiyon artarken küresel piyasalarda risk iştahı düştü, borsalar inişe geçti, güvenli liman arayışlarıyla Japon Yeni ve İsviçre Frangı değer kazandı. Altının ons fiyatı 1910 dolara dayanırken Haziran 2021'den bu yana en yüksek seviyesini gördü. Asya'da satışlar yüzde 2'yi geçti, ABD vadelilerinde yüzde 1.5 civarında düşüş kaydedildi. Bitcoin ve Ethereum fiyatı yüzde 5 ila 7 arasında değer kaybetti. 33 bin dolar seviyesinden toparlanmaya başlayan ve 45 bin dolara kadar yükselen Bitcoin sabah saatlerinde 37 bin dolardan işlem görüyor. Ethereum ise yüzde 7'nin üzerinde kayıpla 2bin 525 dolar seviyesinde.

Küresel piyasalarda ilk satış Asya piyasalarında gelirken Nikkei endeksi yüzde 2, Şangay yüzde 1.36, Hong Kong yüzde 2.5, Güney Kore borsası yüzde 1.7 düştü. Güvenli liman olarak görülen Japon Yeni ve Japon varlıklarına fon girişlerinde artış gördü.

ABD'de Başkanlar günü nedeniyle piyasalar kapalı olurken yüzde 2'nin üzerine çıkan ABD 10 yıllık tahvilleri 1.8'e kadar geriledi, ABD vadelileri de geri çekildi. S&P 500 vadelileri yüzde 2'ye yakın, Nasdaq vadelileri ise yüzde 2'nin üzerinde düştü.

Rusya ve Batı arasındaki gerilim arz endişeleriyle petrol fiyatını da yukarı çekerken brent petrolün varili yeniden 93 doları geçti.

Asya borsaları sert düştü

 

Metal fiyatları yılların zirvesinde

 

Rusya'nın kararı sonrası altın ve petrol yükseliyor

 


 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)