BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBIST’te faizsiz finansman dönemi----

BIST’te faizsiz finansman dönemi

BIST’te faizsiz finansman dönemi
01 Haziran 2013 - 07:53 www.finansgundem.com

Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, faizsiz finansmanın merkezi haline Türkiye'yi getirmeyi çalıştıklarını söyledi

Borsa İstanbul (BIST) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, Malezya’nın faizsiz finansman konusunda Doğu Asya’nın en önemli merkezi olduğunu belirterek, “Biz de İstanbul’u Batı Asya’nın, Doğu Avrupa’nın, Orta Doğu’nun ve Kuzey Afrika’nın faizsiz finansman konudaki en önemli merkezi haline getirmek istiyoruz.Bu anlamda işbirliği çerçevesinde görüşmelerimiz oldu” dedi. Sermaye Piyasası Kurulu’nun faizsiz finansman araçlarıyla ilgili düzenlemesini hazırladığı bilgisini veren Turhan, bir kaç ay içinde uygulamaya geçileceğini bildirdi. Turhan, faizsiz finansmanlarla ilgili “Bu tip araçların süratle gelişmesini ve İstanbul’un bahsettiğim gibi bölge için katılım bankacılığı prensiplerine göre çalışan, finansman sisteminin önemli merkezlerinden birisi olmasını amaçlıyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Bu arada Borsa İstanbul ile Tiran Borsası Arnavutluk’un başkenti Tiran’da iki borsa arasındaki mevcut iş birliğini geliştirmek için mutabakat zaptı imzaladı.
Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamaya göre, Arnavutluk Başbakanı Sali Berisha ile Ekonomi, Ticaret ve Enerji Bakanı Florjon Mima’nın da katıldığı “Arnavutluk Yeni Gelişim Modeli” konulu forum sırasında Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Baltacı ve Tiran Borsası Başkanı Anila Fureraj tarafından imzalan mutabakat zaptı ile iki borsa arasındaki mevcut iş birliğinin geliştirilmesi öngörülüyor.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)