BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBİST'in global ortağını açıklıyoruz----

BİST'in global ortağını açıklıyoruz

BİST'in global ortağını açıklıyoruz
17 Haziran 2013 - 17:18 www.finansgundem.com

Borsa İstanbul Başkanı Turhan'ın 2 ay içinde açıklanacağını duyurduğu dev stratejik ortağı Borsagundem.com ortaya çıkardı...

Borsagundem.com, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan'ın Dünya Elmas Borsaları Federasyonu (WFDB) Başkanlar Toplantısı'nda açıkladığı, ancak ismini vermediği stratejik ortağın NASDAQ olduğunu ortaya çıkardı.
Hatırlanacağı gibi Turhan, bu sabah yaptığı konuşmada 2 aydan daha kısa bir süre içinde BİST'in yeni stratejik ortağını duyuracakları bilgisini vererek, "Bu, dünyanın en gelişmiş küresel borsalarından biri olacak" demişti.
Borsagundem.com'un güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre, Borsa İstanbul'un bu dev ortağı "dünyanın teknoloji borsası" olarak bilinen NASDAQ olacak. Bu ortaklığın BİST'in işlem hacmini, dolayısıyla piyasa derinliğini önemli ölçüde artırması bekleniyor. Turhan'ın verdiği bilgiye göre, şu anda Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören şirketlerin piyasa değeri 320 milyar doları, günlük işlem hacmi ise 1,8 milyar doları aşmış durumda.
Merkezi New York'ta bulunan NASDAQ, resmi bir düzenleyicisi olmayan tezgah üstü piyasalarda (OTC) işlem gören menkul kıymetler için alım-satım fiyatlarının gösterildiği otomatik bilgi ağı olarak faaliyet gösteriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)