BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Biraz siyasi gürültü beklenebilir"----

"Biraz siyasi gürültü beklenebilir"

Biraz siyasi gürültü beklenebilir
24 Ocak 2014 - 23:44 www.finansgundem.com

​Başbakan Yardımcısı Babacan: "Seçim sürecinde biraz siyasi gürültü beklenebilir"

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'de yaklaşan mahalli seçimler, cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimler süresince "biraz siyasi gürültü beklenebileceğini" söyledi.

İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu yıllık toplantısında, "Gelişen Ekonomiler için Yeni Adımlar" oturumunda konuşan Babacan, Türkiye'de son dönemde piyasalarda gözlemlenen oynaklığın "büyük ölçüde yeniden fiyatlandırma süreci olduğunu" ifade etti.

ABD Merkez Bankası'nın (FED) politika değişikliğine ilaveten son siyasi olayların piyasalardaki oynaklıkta kısmen etkili olduğunu anlatan Babacan, dışarıya sermaye çıkışının sözkonusu olmadığını ve döviz talebinin genelde dış kredi kullanan ya da ithalat yapan şirketlerin son siyasi gelişmelerin de etkisiyle beklemek yerine alıma geçmelerinden kaynaklandığını belirtti.

Babacan, dövizdeki hareketin alınan önlemler sayesinde kamuyu, bankaları ve tüketicileri fazla etkilemeyeceğini, dış kaynak kullanan şirketlerin ise 2006 ve 2009 yılında yaşanan benzer oynaklık nedeniyle bu sorunu aşmada tecrübeli olduklarını dile getirdi.

Gezi Parkı olaylarının demokrasi ve son dönemde yaşananları hukukun üstünlüğü sınavı olarak gördüğünü ifade eden Babacan, AB katılım sürecinin Türkiye'de demokrasi, özgürlükler ve hukukun üstünlüğü norm ve standartları açısından güçlü bir çaba olduğunu vurguladı.

Ali Babacan, Türkiye'nin "demokrasisini ve hukukun üstünlüğünü daha da güçlendirerek bu testlerden başarıyla" çıkacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Babacan, "Son olayların ardından yapılan kamuoyu yoklamalarında AK Parti'ye destek yüzde 47-48'lerde çıkıyor. Bence (iktidar) birşeyleri doğru yapıyor ki halktan bu desteği alabiliyor. Elbette diğer yüzde 52'nin de hükümeti olduğumuzun bilincindeyiz ve daha kapsayıcı olmaya, toplumun her kesiminde ihtiyaçları, beklentileri, belki korku ve endişeleri anlamaya ve cevap vermeye çalışıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Babacan, Türkiye'de mahalli seçimlerin, cumhurbaşkanlığı seçiminin ve genel seçimlerin yaklaşmakta olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Bence bu süreç boyunca biraz siyasi gürültü beklenebilir ve son dönemde yaşananlar büyük ölçüde yaklaşan seçimlerle alakalı. Fakat niyetimizin gerçekte ne olduğu ve ne yaptığımız konusunda doğru iletişim kurabildiğimiz sürece gayet iyi olacak. Bence yaşananlardan çok şey öğreniyoruz ve gerektiğinde ve zamanı geldiğinde politikalarımızı da değiştiriyoruz."
ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yaren25 Ocak 2014 12:36

    ayşegül'e cevap. ben kredi kartı uygulamasını doğru buluyorum. bu gün ehliyeti olmayan nasıl araba kullanmamalı ise kredi kartı kullanımını bilmeyene de verilmemeli. kredi kartı puanın yüksek ise alırsın büyük kredi. 25 yaşındaki genç işe girdiğin daha ilk senesinde 800 lira maş ile 2.500 liralık kredikartı alıyor ve ilk aldığı iphone5. sonra bunun parasını ödeyemiyor ve başka bir bankadan başka bir kredi kartı alıp bunu ile borcunu ödüyor. Bunun ödemek için de başka bir kredi kartı alıyor. Ben böyle böyle 4 kredi kartı alıp 4ünü de ödeyemeyen bir çok genç görüyorum. Bu bankaların yaptığı büyük bir ahmaklık. Bu çocuklardan parasını nasıl olsa alırım diye düşünüyor ama hiçbirinden alamıyor sonra icralık oluyor çocuğun aldığı ikinci el iphone5'den başka icralık bir şeyi yok. Sen birine borç verirken bakmaz mısın bu sana borcunu geri ödeyebilecek mi başkasına da borcu var mı soruşturmaz mısın? Bankalar birlik olmalı ve kendi aralarında bu bilgileri paylaşmalı ki şimdilerde öyle oldu sanıyorum. Kredi Kartı kullanım ehlieti aranıyor vve puan veriliyor artık.

  • ayşegül25 Ocak 2014 12:03

    KREDİ KARTI İLE OLAN UYGULAMAYI KALDIRIN HEMEN BUYÜZDEN OY ALAMIYCAKSINIZ İNSANLARIN AİLE HAYATINI MAHVETTİNİZ SEÇİM OLMADAN DÜZELTİN HERŞEY ESKİSİ GİBİ OLSUN KİMSE OY VERMİYCEK ÜLKE OLARAK BATTIK SANKİ BI SAÇMALIKLARA NE GEREK VAR 1000 TL İLE BUYRUN GEÇİNİN MİLLET KART OLMADAN NASIL DÖNSÜN ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN

  • ken25 Ocak 2014 11:55

    Babacan çok başarı ile yönetti bunca sene her zaman da Merke Bankasının çok sağlam hamleler ile hareket ettiği söylenir. Ben dövizdeki bu oynaklığın tamamen politik olduğunu düşünüyorum şöyle ki, Gezi Olaylarından beri hedef ekonomik sarsıntı ve Erdoğan'ın düşmesi idi. Her zaman ayağa kalkan Ekonomiyi döviz olarak sarsacaklarını düşünen bir devre yaşanıyor. Bu gün sadece ama sadece Ekonomiye bir zararı olsun diye dövizi aşırı derecede alan bir kesim ve kurum olduğuna inanıyorum. Tabii ki zarar eden ekonomi değil kendileri de olacak bedel olmadan olmaz. Yine de bizdeki bu aşırı panik hali başka ülkeleri de etkiliyor, hükümetler değişse de bu gün üniversiteyi bitirip ABD'ye giderim bu ülkede yaşamam diye gençli sonundan ve isizlikten bu şekilde kaçacağını sanacak kadar da hayalperest ve saf. Yapmak zor olan başarmak zor olan yıkmak ve başarısızlık o kadar kolay ki.

  • yemek25 Ocak 2014 07:40

    umarım sayın bakanımın başını yemezler bu hengamede. en başarılı bakan.

  • oy moy25 Ocak 2014 07:40

    sayın babacan size saygım sonsuz (meslektaş bağlılığı, endüstri mühendisi). haklısınız biraz gürültülü geçecek. ama bunda başbakanın kutuplaştırıcı tarzının hiç mi payı yok? eğer tek başına seçime Babacan katılsa oyumu verirdim. ama şu konjüktürde, sizin partiye vereceğimiz oyların gerilimi artırmaktan başka bir işe yaramadığnı gördüğümden dolayı belediye başkanı adayınıza bile oy vermeyeceğim. umarım bu seçimde aklınızı başınıza alırsınız ve benim gibilerin oylarını tekrar kazanırsınız.

  • fatih25 Ocak 2014 02:08

    ülke batıyor bir kibirli yüzünden adam ahkam kesiyor.

  • ersan25 Ocak 2014 00:56

    akp içinde en mükemmel insan Sn Babacan,,gerisini kaldır at.

  • YUSUF DÜZBASAN25 Ocak 2014 00:30

    tskb neden kapanışta düştü sayın babacan bari sen cevap ver.bütün gün kapanışa kadar 1.79 çaloştıran tskb kapnışta neden 3 kademe aşşağıya verildi ve bu işlemi hangi ahlak yoksunu yaptı.bimerede suç duyurusunda bulundum spk yada bakalım ne kadar araştıracaklar.koskoca banka kapanışta 3 kademe aşşağıay insanın zoruna gidiyor.

  • Sosyal demokrat25 Ocak 2014 00:24

    Onu bunu bilmem. şu aşikar ki muhalefet hiç bir çözüm üretemediği için, halka hiç bir yöntem sistem sunumu yapamadığı için yaygaralarla pozisyon geliştirmeye çalışıyor sadece. sonuç ortada. Ve piyasaların tekrar düzelmesi gelişmesi için Akp nin secimlerde güçlü çıkması gerekiyor. İlk defa oyum Akp ye! Hiç bir niteliği becerisi olmayan sadece çapulculukla iktidar olyama çalışanlar iktidar olsalar bile memleketi çapulhaneye dönüştürürler!

  • ata25 Ocak 2014 00:16

    Bu eğri partide bir tek doğru adam sensin bence, Magandaların doldurduğu koltukta sen olsan Türkiyede bu sorunlar yaşanmazdı.