BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBir yılda 34 milyar dolar kaybetti----

Bir yılda 34 milyar dolar kaybetti

Bir yılda 34 milyar dolar kaybetti
26 Temmuz 2013 - 16:17 www.finansgundem.com

34.5 milyar dolar servetiyle dünyanın en zenginler listesine adını yazdıran Eike Batista'nın sadece 200 milyon doları kaldı

Bloomberg milyarderler sıralamasında i  8'inci sırada yer alan Brezilya'nın en zengin işadamı Eike Batista artık listede yer almıyor. Son sıralamada  34. 5 milyar dolar servetiyle 8'inci en zengin işadamı unvanına sahip olan Batista, bir yıl içerisinde parasının yüzde 99'dan fazlasını kaybetti. Yine Bloomberg'in tahminlerine göre Batista'nın 34.5 milyar dolardan geriye sadece 200 milyon doları kaldı.
İşadamının petrol, maden, enerji ve lojistik sektörlerinde faaliyet gösteren yaklaşık 20 şirketten oluşan EBX Holding isimli büyük işletmesinin değeri geçmişte 60 milyar dolardan fazla iken neredeyse tamamen değersiz hale geldi.
Eski milyarderin bu kadar kısa süre içerisinde servetinde  böylesine büyük bir paranın erimesinin sebeplerinden biri, sahibi olduğu enerji alanında faaliyet gösteren  OGX adlı şirketinin hisselerinde yüzde 86 oranında değer kaybı yaşanması. Ancak tek sebep bu olmamakla beraber buna tam olarak neyin sebep olduğuna dair Batista dahil kimse çok net bir açıklamaya yapamıyor.
Ünlü iş adamı bundan kısa bir süre önce Valor International Gazetesi'ne yazdığı  mektupta, tüm olanlardan dolayı çok üzgün olduğunu nerde yanlış yaptığını herkesten çok merak ettiğini ifade etmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)