BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBir tek Papalık için adım geçmedi----

Bir tek Papalık için adım geçmedi

Bir tek Papalık için adım geçmedi
09 Haziran 2014 - 05:49 www.finansgundem.com

IMF Başkanı Lagarde, "Benim için konuşulmayan tek pozisyonun Vatikan olduğunu düşünüyorum" dedi

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, hiçbir göreve aday olmadığını belirterek, “Benim için şu anda konuşulmayan tek pozisyonun Vatikan olduğunu düşünüyorum” dedi.

BBC’de yayınlanan gazeteci Andrew Marr’ın sabah programı için verdiği röportajında Lagarde, IMF Başkanlığı sonrasında içerisinde AB Komisyonu Başkanlığı görevi de dahil olmak üzere kendisi için birçok pozisyonun düşünüldüğünü belirterek, “Benim için şu anda konuşulmayan tek pozisyonun Vatikan olduğunu düşünüyorum. Benim bir işim var. Başka hiçbir göreve aday değilim. Henüz krizle işimiz bitmedi. Ülkelerin krizden çıkışına yardım etmeye devam etmeliyiz. IMF’nin ilerlemesi gereken güçlü bir kurum olduğuna inanıyorum. Bu süreçte kalmaya niyetliyim” ifadelerini kullandı.

"BÜYÜKANNE OLACAĞIM"

Lagarde , kendisine IMF’deki görevi sonrasında Fransa’da siyasete girip girmeyeceğinin sorulması üzerine, “Memleketim Normandiya’da mutlu bir büyükanne olacağım” cevabını verdi.
Lagarde, 20’li yaşlarda olan çocuklarının ve onların arkadaşlarının kendilerini hem Fransız hem de Avrupalı hissettiğini, herhangi bir sınır kontrolü  olmadan özgürce seyahat edebildiklerini, aynı para birimini kullandıklarını, Erasmus programlarını katıldıklarını belirterek, bu kazanımların Avrupa için önemli bir bağ yarattığını vurguladı.
Avrupa Birliği Komisyonu Başkanlığı adaylığı için isminin gündeme  gelmesinden gurur duyduğunu söyleyen Lagarde, Avrupa’nın geleceğinin kişiler üzerinden düşünülmemesi gerektiğini, birliğin nasıl bir yolda ilerlediğinin gelecek için çok daha önemli bir konu olduğunun altını çizdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)