BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBir şirket daha Kovid-19 aşısının insan testlerine başlıyor----

Bir şirket daha Kovid-19 aşısının insan testlerine başlıyor

Bir şirket daha Kovid-19 aşısının insan testlerine başlıyor
17 Haziran 2020 - 13:13 www.finansgundem.com

Almanya merkezli ilaç şirketi CureVac’ın korona virüse karşı geliştirdiği deneysel aşıyı insanlar üzerinde test etmeye başlayacağı duyuruldu.

Almanya'da aşıların lisanslandırılmasından sorumlu Paul Ehrlich Enstitüsü, CureVac’a geliştirdiği korona virüs aşısını insanlar üzerinde test etmesi için onay verildiğini açıkladı. Böylece CureVac’ın bu aşamaya geçen ikinci şirket olacağı vurgulandı.

CureVac, birinci faz denemenin ilk sonuçlarını sonbahara kadar elde etmeyi beklediklerini belirtti. İkinci aşama testlerin de eylül ayında başlayacağını belirten şirket, aşının 2021 ortalarında piyasaya sürülebileceğini bildirdi. CureVac, mRNA tabanlı bir korona virüs aşısı geliştirilmesine odaklanıyor.

Almanya Federal Aşı Enstitüsü, daha önce de biyoteknoloji firması BioNTech tarafından geliştirilen bir RNA aşısının klinik testinin onaylandığını açıklamıştı.

Tübingen merkezli CureVac, ocak ayından bu yana korona virüse karşı yeni bir aşı geliştirmek için çalışmalar yürütüyor.

Şirketin daha önce ABD tarafından satın alınmak istendiği duyuruldu ancak CureVac bu iddiaları yalanladı. Bu gelişme, ABD ile Almanya arasında gerilime neden olurken, Alman hükümeti şirket hisselerinin yüzde 23’ünü 300 milyon euroya satın aldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)