BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBir kent kovit laboratuvarına dönüştürüldü----

Bir kent kovit laboratuvarına dönüştürüldü

Bir kent kovit laboratuvarına dönüştürüldü
27 Şubat 2021 - 14:41 www.finansgundem.com

Bir araştırma laboratuvarına dönüştürülen 45 bin nüfuslu kentin tüm sakinleri aşılanarak sonuçlarına bakılacak

Brezilya'nın, 45 bin nüfuslu küçük kenti Serrana, virüs ile ilgili merak edilen pek çok soruya yanıt bulabilmek için laboratuvara dönüştürülecek.

30 bin kent sakinine, Çin merkezli Sinovac şirketinin geliştirdiği korona virüs aşısı CoronaVac'ın yapılması hedefleniyor. Geçen hafta itibariyle aşılar yapılmaya başlandı. Kentteki her üç kişiden ikisi aşılanacak. Her şey planlandığı gibi gittiği takdirde de aşının virüsün yok edilmesinde etkili olup olmadığını öğrenebileceğiz.

Araştırma projesinin mimarlarından biri Serrana Belediye Başkanı Leonardo Capitelli. Kent sakinleri, Kasım ayındaki yerel seçimleri, salgınla etkili ve güçlü mücadele sözü vererek kazanan 38 yaşındaki genç siyasetçiye kısaca Leo diye hitap ediyor.

DW'ye konuşan Capitelli, "Halkın bir temsilcili olarak, bu tarihi projenin bir parçası olabilmek, Serrana halkının koruyucu aşı olmasına destek sağlamak, muazzam bir gurur" dedi. Capitelli, "Bu bizim bilime hizmet ederek yeni bir çığır açılması ve küresel çapta yaşam süresinin uzatılması çabalarına katkı sunmada öncü olmamızı sağlıyor" diye konuştu.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, koronavirüs için her ne kadar "basit bir grip" açıklamasını yapmış olsa da ülkenin bilim insanları, uluslararası alandaki meslektaşları gibi salgına karşı yoğun bir mücadele yürütüyor. "Bu gayet tabii ki bizim yükümlülüğümüz" diyen Palacios, "Ama tabii ki hükümetin daha çok destek vermesini isterdik" sözlerini de ekledi.

EN YÜKSEK ÖLÜMLERİN YAŞANDIĞI BİR ÜLKE
Brezilya, salgından en çok etkilenen ülkelerden. John Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre 10 milyonu aşkın vakaya rastlanan Brezilya'da yaklaşık 250 bin kişi hayatını Kovid-19 nedeniyle kaybetti. En yüksek ölümler ABD'den sonra Brezilya'da yaşandı. En çok korona virüs vakalarının görüldüğü ülkeler sıralamasında da Brezilya, ABD ve Hindistan'dan sonra üçüncü sırada yer alıyor.

SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞI
Tüm dünyanın dikkatleri Serrana'ya çevrilmiş durumda. Kentteki devlet hastanesinin başhekimi Marco Borges, yürütülen çalışmalardan olumlu sonuç alınmasını umut ettiğini, iyimser olduğunu söyledi. Üç ay içerisinde ilk sonuçların değerlendirileceğine dikkat çeken Borges, "Proje bir yıl sürecek ama ilk bulgulara 12, 13 hafta içinde ulaşabiliriz. Aşının virüsün bulaşmasını nasıl etkilediğini, Kovid-19 kaynaklı ağır vakaları ve ölümleri önleyip önlemediğini görebileceğiz" diye konuştu.

Kentte hummalı aşı çalışmaları devam ediyor. Aşıdan sadece 18 yaşın altındakiler, hamile ve bebek emziren kadınlar ve kısa bir süre önce ateşi çıkmış kişiler istisna tutuluyor. Başhekim Borges, günümüzde Kovid-19 ile ilgili olarak sürü bağışıklığının mümkün olup olmadığı konusunda yeterli bilgiye sahip olunmadığına işaret ederek, aşılama çalışmalarının ilk sonuçlarını görmek için sabırsızlıkla Mayıs ayını beklediğini kaydetti.

Marco Borges, "O zaman herkes sürü bağışıklığının nasıl işlediğini görebilecek" dedi.

Aşı sırası beklememek için Dubai'ye giden CEO istifa etti

Uğur Şahin normalleşme tarihini açıkladı

Yeni Zelanda’da tek vaka için 7 gün karantina

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)