BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBir haftada 2. defa sallandı: Deprem sonrası patlama alarmı!----

Bir haftada 2. defa sallandı: Deprem sonrası patlama alarmı!

Bir haftada 2. defa sallandı: Deprem sonrası patlama alarmı!
03 Ekim 2023 - 13:49 www.finansgundem.com

İtalya'nın Campi Flegrei bölgesinde meydana gelen 4 büyüklüğündeki depremin bölgede yanardağ aktivitesi ve sismik hareketleri artırması halkın endişeye kapılmasına yol açtı.


Uzun süredir yanardağ hareketliliği nedeniyle sarsıntıların yaşandığı İtalya’nın Napoli kenti 4 büyüklüğünde depremle sarsıldı.

Ülkenin en aktif yanardağ kuşağının bulunduğu Campi Flegrei’de dün meydana gelen 4 büyüklüğündeki deprem, yarım milyondan fazla kişinin yaşadığı bölgede paniğe yol açtı. Son dönemde sismik aktivitenin arttığı bölgede bir süredir büyük bir yanardağ patlaması korkusu yaşanıyordu.

Geniş bir alanda hissedilen şiddetli sarsıntı nedeniyle bazı binalarda hasar oluşurken binalardan kopan parçalar arabaların üzerine devrildi. İtalya Sivil Savunma yetkilileri, depremde yaralanan olmadığını ve ciddi bir hasar oluşmadığını bildirdi.

Buna karşın uzun süredir büyük deprem korkusuyla panik yaşayan İtalyanlar sarsıntı sonrası sokaklara döküldü. Birçok kişi, depremin Vezüv Yanardağı’nın patlamasına yol açabileceği korkusuyla geceyi sokaklarda geçirdi.

İtalya Ulusal Jeofizik ve Yanardağ Bilimi Enstitüsü Direktörü Mario Di Vito, bölgede yakın gelecekte daha büyük depremler meydana gelebileceği uyarısında bulunarak hükümete hastane, okul ve kamu kurumlarının binalarında gerekli önlemleri alma çağrısında bulundu.

YANARDAĞDA ‘BÜYÜK PATLAMA’ BEKLENİYOR

Son olarak 1538’de patlayan Campi Flegrei’deki yanardağ çevresinde son dönemde “büyük patlama” söylentileri nedeniyle büyük bir endişe hakim. Bilim insanları, yanardağın patlamak üzere olduğunu belirterek durumu “çok tehlikeli” olarak niteliyor.

Bölgede geçen hafta meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki deprem, son 40 yılın en büyük sarsıntısı olarak kayıtlara geçmiş ve endişeyi artırmıştı.

Son dönemde sıklaşan küçük çaplı depremlerin, yanardağdaki kraterleri ve volkanik yüzeyi zayıflattığı ve yeraltındaki baskıyı artırdığı belirtiliyor. Yetkililer, MS 79 yılında büyük patlamanın yaşandığı Pompei’nin hemen yanında olan bölgede yaşayan yüzlerce kişinin büyük tehlike altında olduğuna dikkat çekiyor. (Sözcü)

Hawaii'deki yanardağ tekrar faaliyete geçti

 

Bilim insanlarından volkanlarla kaplı ötegezegen keşfi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)