BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBir batık kredi iddiası daha!----

Bir batık kredi iddiası daha!

Bir batık kredi iddiası daha!
02 Eylül 2013 - 08:40 www.finansgundem.com

Yıldızlar Holding’den olan 450 milyon dolarlık kredi alacağının tahsilinde zorlanan Halkbank’ın bir batık kredisinin daha olduğu iddia edildi

Yıldızlar Holding’e açtığı 450 milyon dolarlık kredi nedeniyle zor günler geçiren Türkiye Halk Bankası’na bir darbe de küçük yatırımcıları mağdur eden “Mensa” şirketinden geldi. Şirketin, üç yıl önce imzalanan yapılandırma protokolüne rağmen, yaklaşık 66 milyon liralık borcunu ödemediği ortaya çıktı. Halk Bankası, küçük yatırımcılardan gelen baskı üzerine Mensa şirketinin bankaya olan kredi borcunu ödeyemediğini açıklamak zorunda kaldı.
Taraf'dan Hüseyin Özay'ın haberine göre, geçtiğimiz yıl ikincil halka arzını başarılı bir şekilde tamamlayan Türkiye Halk Bankası’nın başı, açılan büyük montanlı kredilerle dertte. EPDK’nın Osmangazi Elektrik Dağıtım Şirketi’ne el koyması üzerine, Yıldızlar Holding’den olan 450 milyon dolarlık kredi alacağının tahsilinde zorlanan banka, bu kez de Mensa Mensucat A.Ş.’ye açılan kredi nedeniyle zor günler geçiriyor. Banka, Mensa şirketine açtığı yaklaşık 55 milyon dolarlık kredinin geri ödemesinde sıkıntı yaşanması üzerine 2010 yılında şirketin borcunu yeniden yapılandırdı. Ancak şirket aradan geçen üç yıllık süreye rağmen borcunu yine ödeyemedi. Üç yıl içinde 13.5 milyon dolarlık tahsilat yapan banka yönetimi, taksitlerin üst üste aksaması üzerine, alacağını haciz yoluyla tahsil etmek için düğmeye bastı.
BANKA KENDİSİ AÇIKLADI
Mensa’nın kredi borcunu ödemediğini Türkiye Halk Bankası bu kez kendisi açıkladı. Küçük yatırımcılardan gelen yoğun dilekçe yağmuruna rağmen, şirketin borcu hakkında uzun süre açıklama yapmayan banka yönetimi geçtiğimiz hafta, KAP’a, Mensa’nın kredi borcunu ödeyemediğini bildirdi. Bankanın açıklamasında, “Ulutaş - Mensa Grubuyla 02.02.2010 tarihinde imzalanan Protokol ile Bankamız alacakları yapılandırılmış ve bu kapsamda 13.5 milyon USD tahsilat yapılmış; fakat kalan alacağımız ödenmediğinden söz konusu Protokol sonlandırılmıştır. Bugün itibarıyla Bankamız alacağının yasal yollarla tasfiyesine yönelik çalışmalar devam etmektedir” denildi.
Mensa’nın halen bankaya, 41.5 milyon dolarlık borcunun bulunduğu ve şirketin, borcunun yeniden yapılandırılmasını talep ettiği öğrenildi. Banka, Mensa ile ilgili kredi bilgilerini açıklayarak, ticari sır dokunulmazlığını da bir anlamda kırmış oldu. Öte yandan, bankanın açıklaması, şirketin hisselerini olumsuz etkilerken, şirket de 4 Eylül tarihinde sermaye indirimi ve bedelli için genel kurul düzenleyecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)