BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBir bankacının uyuşturucu feryadı----

Bir bankacının uyuşturucu feryadı

Bir bankacının uyuşturucu feryadı
28 Haziran 2014 - 16:15 www.finansgundem.com

Yeğeni uyuşturucu batağına düşen bankacı yaşadıklarını, çaresizliğini, kuşkularını paylaştı

Son günlerin en çok konuşulan olaylarından biri de Bonzai’den ölümler. Gencecik yaşamlar uyuşturucuyla sönüyor. Aileler perişan oluyor. Onca mücadeleye, uyarıya rağmen maalesef insanların bu zehirle tanışması, kullanması, bağımlı olması engellenemiyor. Buna bir örnek de yeğeni için canı yanan bir bankacının feryadı. Yalçın Bayer’e yazan, derdini döken Kasımpaşalı bankacı, yeğeninin Fatih’te okul önünde uyuşturucuya alıştırıldığını söylüyor. Bayer’in Hürriyet’teki köşesinde yayınladığı feryad, tehlikenin, tehdinin gerçek boyutlarını gözler önüne seriyor:
 
 “Bonzai konusunda CHP’li Gürsel Tekin’in Meclis’e verdiği önergeyi okudum; inşallah Meclis bu işten kaçmaz dedim. Bu arada size ve Meclis’in ilgili komisyonlarına katkı olsun düşüncesiyle yeğenimle ilgili birkaç şey söylemek isterim” diyor bankacı bir okurumuz: “Eski mahallem Kasımpaşa’nın Kaptanpaşa Mahallesi... Sayın Başbakan’ın eski mahallesi... Ablamlar hâlâ o mahallede... Yeğenim Fatih’teki ilkokulunun önünde bu uyuşturucuya alıştırıldı. Herkesin gözü önünde. Henüz ortaokula giderken. Birkaç kez Amatem’e götürdük. Doktorlar ‘Kendi rızası olmadan yatarak tedavi olmaz’ diyorlar. Ayakta gidip geldi, nafile... Mahalleye dönünce çok basit bir şekilde 2 dakika içinde satın alıp eve geliyor (ablamın ve bizlerin parasal bütçesi tamamen buraya kanalize oluyor). Para vermeme durumunda evde kırıp dökmedik eşya bırakmadığı gibi, bıçakla ablamı tehdit ediyor, dövüyor. Kaç kez polislere, karakola bildirdik; çare olmadılar. Yeğenime bu uyuşturucuyu kimden aldığını bile sormuyorlar...
Ayrıca adres de verdik. ‘Damacana su’ satma görüntüsü adı altında satış yapılan o dükkânı bile söyledik polise... Suçüstü yapılması gerekli falan vs. gibi bir takım şeyler söylediler. Ben sordum yeğenime, nasıl, nerden alıp geliyorsun diye; yanıtı ‘Çok kolay dayı’ oldu. Her mahalle ve sokakta organize olmuş durumdalar.
Bu kadar rahat olmaları devletten güç aldıkları yorumumu giderek güçlendiriyor. Tedavi merkezleri çok az ve yetersiz. Oraya bir giden ikinciye gitmiyor. Özel hastaneler içinde Surp Pırgiç çok ihtisas sahibi... 20-25 gün orada yatırdık; olumlu sonuç da verdi. Günlük 500-600 TL  yatak ücreti, ilaçlarla birlikte 20 bin TL masrafımız oldu. Bankadan kredi çektik, ödedik. Ancak bütçemiz buna elverdi... Şu anda her gün bu uyuşturucuyu içmeye devam ediyor.
Çok ama çok çaresiz bir durumdayız. Sizden ricam bu konuyu sürekli gündemde tutmanız.”
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)