BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBioNTech aşısı olanlar dikkat! 7 ay sonra antikor kalmıyor...----

BioNTech aşısı olanlar dikkat! 7 ay sonra antikor kalmıyor...

BioNTech aşısı olanlar dikkat! 7 ay sonra antikor kalmıyor...
04 Ekim 2021 - 09:08 www.finansgundem.com

ABD'de BioNTech aşısının koruyuculuğuna ilişkin yapılan araştırmaya göre antikor seviyesi 2. dozdan 7 ay sonra kanda fark edilemeyecek seviyeye kadar düşebiliyor. Uzmanlar, 3. dozun gerekli olabileceğini belirtti.

46 genç ve orta yaşlının kan değerleri analiz edildi. 2. doz aşıdan 7 ay sonra antikor seviyesinin ortadan kalktığı saptandı. ABD'deki BioNTech araştırması, çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı.

CNN Türk'ün haberine göre; Dünyanın önde gelen kurumlarından Stanford ve Emory Üniversitesi'nin ortak çalışmasında iki doz BioNTech aşısı olanların kısa bir süre içerisinde antikor seviyelerinin düştüğü belirlendi. Kan değerleri incelenen gönüllülerin neredeyse yarısında korona virüsün türlerine karşı antikor oluştuğu tespit edilirken, 7 ay içerisinde bu koruma seviyesi yaklaşık 10 kat azaldığı belirlendi.

Araştırmanın sonuçları "BioNTech'te 3. doz gerekli mi?" sorusunu da beraberinde getirdi. BioNTech şirketinin CEO'su Uğur Şahin, "Zayıflamış bağışıklık savunması olan kişilerin üçüncü aşı yaptırmaları mantıklı olur" diyerek 3. doza yeşil ışık yakmıştı. Financial Times'a konuşan Şahin, virüsün değişime uğramaya devam edeceğini ve bu durumun aşıların sunduğu bağışıklığı azaltabileceğini belirtti. Şahin, "2022'nin ikinci yarısına doğru, korona virüs aşısının formülünün değişmesi gerekecek gibi görünüyor" ifadesini kullandı.

Pfizer-BioNTech aşısının yan etkileri belli oldu

 

BioNTech kanser aşısının Faz 2 denemelerine başladı

 

BioNTech aşısıyla ilgili endişe veren araştırma

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)