BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPfizer-BioNTech aşısının yan etkileri belli oldu----

Pfizer-BioNTech aşısının yan etkileri belli oldu

Pfizer-BioNTech aşısının yan etkileri belli oldu
03 Ekim 2021 - 13:55 www.finansgundem.com

İngiltere'den Türkiye'de de kullanılan Pfizer-BioNTech koronavirüs aşısı ile ilgili flaş bir açıklama geldi. Aşıyı olan kişilerden en sık görülen 5 yan etki açıklandı.

İngiliz Express gazetesinde yer alan habere göre, İngiltere'de yapılan araştırma ile Türkiye'de de kullanılan Pfizer-BioNTech korona virüs aşısının takviye dozunu yani 3'üncü dozunu alan kişilerde görülen en yaygın 5 yan etki belirlendi.

Buna göre, aşıdan birkaç gün sonra her 5 kişiden 4'ünün kolunda ağrı oldu. Hastaların yüzde 64'ü halsizlik şikayetinde bulundu. Her 2 kişiden 1'i baş ağrısı şikayetinde bulunurken, bir grupta kas ağrısı ve titremeye rastlandı. Söz konusu çalışma geçtiğimi günlerde ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından yayınlanan sonuçlar ile örtüşüyor.

AĞRI, YORGUNLUK VE BAŞ AĞRISI EN BÜYÜK YAN ETKİLERİ

Salgın konusunda en yetkili kurum olarak gösterilen CDC 12 Ağustos ile 19 Eylül arasında üçüncü bir korona virüs aşısı olan kişileri analiz etmiş ve katılımcıların yüzde 71'i enjeksiyon yerinde ağrı, yüzde 56'sı yorgunluk ve yüzde 43.4'ü baş ağrısı yaşadığını bildirmişti.

Aynı çalışmaya göre, katılımcıların yüzde 28,3'ü çoğunlukla aşıdan sonraki gün olmak üzere günlük aktivitelerini gerçekleştiremediklerini söyledi. Katılımcıların yüzde 1,8'i için tıbbi bakım istendi.

CDC tarafından yayınlanan sonuçlara göre, katılımcıların %0,1'i hastaneye başvurdu. Raporda tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyulmasının nedeni belirtilmedi, ancak CDC bu kişileri takip ettiklerini söyledi. CDC'nin raporu, üçüncü dozun reaksiyonlarının çoğunun hafif veya orta derecede olduğunu söyledi ve dikkat çeken bir yan etki bulunmadığının altı çizildi.

ÇİFT AŞI OLANLAR DİKKAT

Aşıların korona virüse yakalanma oranını ve yakalanılsa bile hastaneye yatışı ciddi derece azalttığı kanıtlandı. Ancak çift aşı olanlar için İngiltere'den bir uyarı geldi. "Zoe Covid Belirtileri" adlı araştırmayı yürüten Profesör Tim Spector, canlı yayın konuğu olduğu bir televizyon programında varyantların ve aşının uygulanmasının ardından koronavirüs semptomları değiştiğin altını çizdi.

İngiltere Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı belirti listesi hakkında konuşan İngiliz profesör "Kesin olarak söyleyebileceğimiz tek şey, şu anda ilk beş semptomun hükümetin bahsettiğinden çok farklı olduğu" ifadelerini kullandı.

İngiltere Sağlık Bakanlığı'nın en yaygın korona virüs belirtileri listesinde ilk sıradalar yüksek ateş, devamlı öksürük ve tat & koku kaybı yer alıyor. İngiliz profesöre göre bu semptomlar artık çok nadir görülüyor. 

BioNTech kanser aşısının Faz 2 denemelerine başladı

SGK'dan grip aşısı açıklaması

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ahmet tan04 Ekim 2021 13:33

    kanda pıhtı atması sonucu kalp krizleri ve felçler tabiki de bu yan etkilerde belirtilmez

  • Vatan das03 Ekim 2021 21:17

    İnsanlığın sonu yavaş yavaş geliyor artık rahat yok küresel ısınmanın etkisiyle daha neler başımiza. bela olacak hep birlikte görecez.

  • Türkoğlutúrk04 Ekim 2021 07:26

    Bu kadar kudurmanin bir bedeli olmali