BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBinlerce bankayı çökertti, yakalanmadı----

Binlerce bankayı çökertti, yakalanmadı

Binlerce bankayı çökertti, yakalanmadı
10 Nisan 2013 - 07:25 www.finansgundem.com

ABD’li Jim Stickley, bugüne kadar binden fazla bankanın güvenlik duvarlarını yıkıp sistemlerine girdi ve hiç yakalanmadı

Bankalar, güvenliğinin ne kadar güçlü olduğunu görmek için kendilerini bu bilgisayar korsanının sınavına tabi tutuyorlar. Eğer sistemi yıkabilirse, güçlendirmek için gerekli önlemleri alıyorlar.
Hürriyet'in haberine göre, Jim Stickley, kendisine tam yetki ve bilgilendirmeler yapıldıktan sonra dikkat çekmeyecek bir işçi kostümüyle bankaya gidiyor. Banka çalışanları ondan hiç şüphelenmiyor, işini yapması içi kasa ve ofislerin bulunduğu bölüme kadar ona eşlik ediyorlar.
İTFAİYECİ VEYA İLAÇLAMA ELEMANI
Bu noktadan sonrası Stickley için çocuk oyuncağı. Kablosuz internet bağlantısı ile sisteme giriş yapıyor ve banka hesaplarından kredi kartı numaralarına, sosyal güvenlik numaralarından kişisel bilgilere kadar her türlü veriye erişim sağlıyor.
Soyguna giderken internetten sipariş verdiği üniformalardan birini giydiğini söyleyen bilgisayar korsanı, favorilerinin ise itfaiyeci ve ilaçlamacı kostümleri olduğunu belirtiyor.
20 yıldır bu işi yapan Jim Stickley, şimdiye kadar hiç yakalanmadığını ve pek çok bankayı daha güvenli hale getirdiğini söylüyor.
BİR KERE POLİS ÇAĞIRDILAR
Ancak bir kez sahte personel kimliğiyle bankaya girmeye çalışırken, temizlik görevlisinin şüphelenmesi üzerine bankaya polis çağırılmış. Olay çok büyümeden çözülmüş ama Stickley o günden sonra bu taktiği bir daha kullanmama kararı aldığını dile getiriyor.
Online bankacılık hizmetlerinin, en az ATM ve şube bankacılığı kadar güvenli olduğunu söyleyen Jim Stickley’nin müşterilere tek uyarısının işlem yaptıkları bilgisayarlardan çocuklarını uzak tutmaları olduğunu söylüyor.
Stickley’nin bu yeteneğinden yararlanan tek sektör bankalar değil. Pek çok şirket ve ülke hükümetleri de ona sistemlerine saldırması için para ödüyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)