BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBingöl'de korkutan deprem----

Bingöl'de korkutan deprem

Bingöl'de korkutan deprem
10 Haziran 2016 - 22:36 www.finansgundem.com

Bingöl'de 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Ilıcalar ilçesi ve Bingöl merkezde kısa süreli paniğe yol açan depremde bazı binalarda çatlaklar oluştu

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Bingöl merkezde, saat 21.57'de 4,5 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 6,78 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.

VALİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, merkez üssü merkez Ilıcalar beldesi olan 4,5 büyüklüğündeki depreme ilişkin olumsuz bir durum intikal etmediğini bildirdi.

Vali Köşger, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre, saat 21.57'de merkez üssü Ilıcalar beldesine bağlı Yenibaşlar köyü olan 4,5 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildiğini anımsattı.

Depremin 6,88 kilometre derinlikte oluştuğunun belirlendiğini aktaran Köşger, "İlimizde saat 21.57 sularında merkez üsü merkez Ilıcalar beldesi olan 4,5 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Şu ana kadar bize intikal eden olumsuz bir durum söz konusu değil. Bütün ekiplerimiz teyakkuz halindedir." dedi.

Bu arada kent merkezinde depremi hisseden vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı.

HAFİF HASARA NEDEN OLDU

Merkez üssü Bingöl’e 20 kilometre mesafede bulunan Ilıcalar Beldesi’nde 4.5 büyüklüğündeki deprem halk arasında paniğe neden olurken, beldede cami ve bir evde hafif hasara yolaçtı. Depreminden ardından Bingöl Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi’ne (UMKE) ait iki tim, beldeye giderek incelemelerde bulundu. Yapılan ilk incelemelerde belde cami ile bir evde hafif hasar meydana geldiği belirlendi.

Depreme Ilıcalar Camisi’nde teravih nemazında yakalanan vatandaşlar, kısa süreli panik yaşadıklarını dile getirerek, sarsıntı ile cami dışına çıktılarını söyledi. Caminin kolonları ve duvarlarında çatlaklara neden olan deprem anı, beldedeki bir işyerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, Barış Korkut’a ait işyerindeki ürünler, raflardan yerlere saçıldı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 4.6 olarak açıkladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)