BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBinbaşgil cazcı çıktı----

Binbaşgil cazcı çıktı

Binbaşgil cazcı çıktı
16 Ağustos 2013 - 08:08 www.finansgundem.com

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, ekonomide olduğu kadar sanatta da ilerlemenin önemli olduğunu söyledi

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, banka olarak ülke ve toplumun gelişimi için ekonomi kadar kültür ve sanat alanlarına da önem verdiklerini söyledi. Akbank’ın yıllardır sanata destek verdiğini belirten Binbaşgil’in kendisi de piyano çalıyor. Caza ilgisi olan Binbaşgil, bankanın 23. yılldır cazı desteklediğini belirterek, “Bu Akbank ve benim için iyi bir eşleşme oldu” dedi.
Milliyet'in haberine göre, Binbaşgil şöyle konuştu: “Kültürel zenginliğinimizin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Toplumlar bu alanlarda ilerlediği zaman gerçek anlamda ilerliyorlar. Sadece ekonomi değil kültür ve sanat alanlarında da gelişme kaydetmeliyiz. Bunun sürekliliğine inandığımız için  23. yıldır caz müziğine destek veriyoruz.”
‘Anadolu’da cazı yayacağız’
Cazı Anadolu’da da sevdirmek istediklerini söyleyen Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, 19 üniversite caz etkinlikleri yapacaklarını ve liselerde caz müziğine yönelik yarışmalar düzenleyeceklerini söyledi. 6 yaşından beri caz müziğiyle ilgilenen Binbaşgil, “Böyle bir şey küçükken benim karşıma çıksaydı çok mutlu olurdum” dedi.
25 Eylül - 12 Ekim 2013 tarihleri arasında düzenlenecek 23. Akbank Caz Festivali’ne Grammy ödüllü Cassandra Wilson’ın ve hip hop’un da ünlü ismi Mos Def’in, Harriet Tubman, Enrico Rava, Mare Nostrum ve Nicholas Payton ve Mulatu Astatke gibi sanatçılar katılıyor.
Hakan Binbaşgil, geçen yıl başlayan ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan ‘Liselerde Caz Atölyeleri’nin festivalin en önemli etkinliklerinden biri olduğunu söyledi.
Liselerdeki caz etkinliği 30 Eylül Pazartesi günü Üsküdar Amerikan Lisesi ve Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi, 1 Ekim Salı günü Özel Şişli Terakki Lisesi ve Özel Enka Lisesi, 7 Ekim Pazartesi günü Avusturya Lisesi ve Galatasaray Lisesi, 8 Ekim Salı günü de İstanbul Amerikan Robert Lisesi ve Nişantaşı FMV Özel Işık Lisesi’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.
‘Cazı gençlere sevdireceğiz’
Düzenlenen basın toplantısında konuşan Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı, Kampüste Caz ve JAmZZ Genç Yetenekler Yarışması ve ilk kez geçen yıl sene düzenlenen Liselerde Caz Atölyesi gibi etkinliklerin, gençlere cazı sevdirmek ve onların yaratıcılıklarını ortaya çıkarmak adına çok başarılı sonuçlar verdiğini belirtti.
Toplantıda konuşan Pozitif Live Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Uluğ, festivalin öne çıkan isimleri arasında, caz topluluğu Harriet Tubman ile yarattığı projesini Avrupa’da ilk kez İstanbul’da sunacak olan Grammy ödüllü vokalist Cassandra Wilson, hip-hop’ın önde gelen isimlerinden müzisyen ve oyuncu Mos Def, Hüsnü Şenlendirici ve Mısırlı Ahmet ile birlikte sahne alacak, cazın yaşayan efsanelerinden Etiyopyalı müzisyen Mulatu Astatke’nin olduğunu açıkladı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SANAT16 Ağustos 2013 09:33

    AKBANK SANAT FESTİVALLER ETKİNLİK VE KONSERLERİ OLDUKÇA YAYGIN TAKİP EDİLEN BİR SANATSAL İŞLEM BUNU İLERLETMEK VE GENİŞLETMELERİ ÇOK TAKDİR EDİLİR.