BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBinali Yıldırım'dan sert cevap----

Binali Yıldırım'dan sert cevap

Binali Yıldırım'dan sert cevap
25 Mayıs 2013 - 20:00 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın THY rötarına tepki göstermesine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım cevap verdi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım; Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın yaşadığı rötar nedeniyle yaptığı, "Türk Hava Yolları'na hakkımı helal etmiyorum" açıklamasının anımsatılması üzerine,"Gecikmeler, bazen elimizde olmayan nedenlerde olabiliyor. İşi abartmanın anlamı yok" dedi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin Bursa-Yenişehir kesiminde incelemelerde bulundu. İnşaatı sürdüren firma yetkilileri Yıldırım'a brifing verdi. Basına kapalı gerçekleşen brifingin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldırım, bakanlık olarak her ay düzenli olarka büyük projeleri, şantiyelerde denetlediklerini söyledi. Bugüne kadar Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi, Marmaray Projesi ve Ankara Metroları projelerindeki ilerlemeleri aylık denetlemelerle takip ettiklerini ifade eden Yıldırım, bu aydan itibaren Bandırna-Bursa-Ayazma-Osmaneli Yüksek Hızlı tren projelerini de denetleyeceklerini belirtti. Yıldırım, irili ufaklı çok sayıda ancak 2 büyük projeyi Bursa'da yürüttüklerini anlatarak, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak Bursa toplam 4 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiklerini, bunun 2,5 milyar liralık kısmının tamamlandığını anlattı.
"DOĞRU SÖZE HASAN AMCA NE DESİN"
Bir gazetecinin, "CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin sabah 'AK Parti iyi olduğu için burada değil, biz kötü olduğumuz için burada' açıklaması oldu. Yorumunuz nedir?" sorusuna Yıldırım, "Yorum getirmeyen bir açıklama. Doğru söze Hasan amca ne desin?" diye yanıt verdi. Yıldırım, Muharrem İnce'nin söylediklerinde doğruluk payı olduğunu ancak atladığı önemli bir noktanın bulunduğunu dile getirerek, "Onların başarısızlığı, AK Parti'nin başarılı olması değildir. AK Parti iktidarında muhalefet etmek çok kolay değil. Yani AK Parti'nin söylediğinin, yaptığının bir adım ilerisinde, bir şey, bir fikir, bir proje ortaya koyabilirseniz fark edilirsiniz kamuoyu tarafından. Eğer koymazsanız o zaman sızlanmak da kaçınılmaz olur" diye konuştu.
ABARTMANIN ANLAMI YOK
Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın yaşadığı rötar nedeniyle yaptığı, "Türk Hava Yolları'na hakkımı helal etmiyorum" açıklamasının anımsatılması üzerine, ise şunları söyledi: "Türk Hava Yolları (THY) son 10 seneyi dikkate aldığınızda çok büyük başarılara imza atmış bir şirket. Bunu bizim değil cümle alemin takdir ettiğini biliyorsunuz. 2003 yılında THY sadece 60 noktaya uçuş yapıyordu, şu anda 220 noktaya uçuş yapıyor dış hatlarda. İç hatlarda 26 noktaya yapıyordu, şimdi 49 noktaya uçuş yapıyor. 10 sene önce 8,5 milyon yolcu taşıyordu, şimdi ise taşınan yolcu sayısı 40 milyon. THY Avrupa'nın 3. dünyanın 7. büyük şirketi oldu 10 yıl içinde. 10 yıl önce esamesi okunmayan bir şirketti. Sefer, ikram ve hizmet kalitesi noktasında 2 yıl üst üste Avrupa'nın en iyi şirketi seçildi. Grev yaşandı, grev süresince de seferlerin hiçbiri de aksamadan yapıldı. Böyle bir grev dünyanın başka yerinde olsaydı tek bir uçak kalkmazdı. Dün İngiltere'de A319 tipi uçak havalandı, motorunun biri alev aldı, mecburi iniş yaptı o gün bütün seferler iptal oldu. Allaha şükür bugüne kadar böyle bir sorun yaşamadık. Gecikmeler, bazen elimizde olmayan nedenlerde olabiliyor. İşi abartmanın anlamı yok."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)