BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBinali Yıldırım: Bilgilerin sızması Paralel Yapı'nın işi----

Binali Yıldırım: Bilgilerin sızması Paralel Yapı'nın işi

Binali Yıldırım: Bilgilerin sızması Paralel Yapı'nın işi
06 Nisan 2016 - 16:55 www.finansgundem.com

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Vatandaşlarımız 'Ben de var mıyım' diye sisteme girme yarışında olmasın. Bu bir tuzaktır." diye konuştu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kişisel verilerin sızmasıyla ilgili olarak, "Bu paralel yapının algı operasyonudur" dedi. Vatandaşları uyaran Yıldırım, "Vatandaşlarımız 'Ben de var mıyım' diye sisteme girme yarışında olmasın. Bu bir tuzaktır. Girdiğiniz anda size ait başka bilgilere ulaşmak istiyor. O bilgileri kontrol etmeye gerek yok. Bir şey yapamazlar" dedi.

Bakan Binali Yıldırım, kişisel verilerin sızmasına ilişkin açıklama yaptı. Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Bu paralel yapının algı operasyonudur. 2009 yılı ve daha sonraki seçimlerde, bütün seçimlerden önce, seçime girecek partilerinin tamamına, seçmenlerin adlarını, adreslerin, tc numaralarını yasa gereği vermek zorundasınız. Kimler paylaştı bilemiyoruz. Seçimler öncesi yasa gereği YSK'nın bütün partilere vermek zorunda olduğu seçmen bilgileri MERNİS sisteminden sızılarak elde edilmiş gibi servis yapılıyor. Bu bir problem. Kişisel verilerin korunmasına dair kanun çıkardık. Bu yola tevessül eden kötü niyetli kişilerin bunun kulaklarında yer etmesini özellikle istiyorum. Buna benzer işlerin hesabını verecekler. Yeni yasal düzenleme yapıldı. Bugün, yarın da yürürlüğe girer. bunu yapmanın bir bedeli var.

Demek ki Seçim Kanunu'nda da bir düzenleme yapmak gerekli. Seçim zamanı bu bilgiler belirli bir kısıtlamayla verilir. Onun dışında partilerle bu bilgiler paylaşılmaz. Çünkü bir kişiyle paylaştığınız sır değildir. Sır sizin kafanızda durduğu sürece sırdır. Seçim kurulunun yapacağı bir şey yoktur. Vatandaşlarımız 'Ben de var mıyım' diye sisteme girme yarışında olmasın. Bu bir tuzaktır. Girdiğiniz anda size ait başka bilgilere ulaşmak istiyor. O bilgileri kontrol etmeye gerek yok. Bir şey yapamazlar. Biz hükümet olarak meselenin farkındayız. Gereken hem bilişim altyapısı olarak çalışmalar devam ediyor, hem de yasal, idari soruşturmalar devam ediyor.

Şu net, sisteme sızma olarak elde edilmiş bilgi değildir. Ele geçirilmiş bilgilerdir. Vatandaşları rahatsız etme, sistemlerin güvenilir olmadığı algısı yaratmaktır. Malum örgüt bunu kullanıyor. Bunu başka bir ülkede farklı kayıtla yapmaya çalışıyor. Asıl bilgileri sağlamdır, vatandaşlarımız rahatsız olmasın. TC numaralarının değişmesi gibi bir ihtiyaç yok. Gerekli tedbirler alınmaya devam edilecek."

ETİKETLER :
YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DÜNYA07 Nisan 2016 17:09

    KEDİDİR KEDİ ............

  • Şüpheliyim07 Nisan 2016 16:50

    Pisagorun işi olmasın

  • izmirli 06 Nisan 2016 22:16

    Ya sizde hiç utanma yokmu beceriksizsiniz..hemen paralel yazık valla...

  • İZMİRLİ06 Nisan 2016 22:15

    el ele kol kola gezereken kucak kucağa otururken paralel değildi....

  • Gerçekten Pes06 Nisan 2016 21:33

    Bu kadar vahim bir olaydan sonra biran önce istifa etmesi gereken kişinin konuştuklarına bak.

  • SECP06 Nisan 2016 20:56

    ne kadar kolay bir yönetim şekli ya.. hata mı war paralel yapmıstır. Öyle ahmaklastılar ki böyle demelerinden dolayı paralel dedikleri insanlara sempati artıyor.Ki ben vallhai fetodan nefret ederim.

  • para LEL06 Nisan 2016 19:49

    Yuh artık. Kafanıza kuş pislese paralel yaptı diyeceksiniz. Yeter artık.

  • deşifre oldunuz06 Nisan 2016 19:42

    bu ülkeyi ne chp ne mhp nede akp yönetmiş.anlaşılan paralel yapı yönetmiş.peki bunlar ne yapmış....

  • FBI06 Nisan 2016 19:40

    2003 yılından günümüze kadar tüm yasa ve kanunlar akabinde ekonomi ve siyasi ilişkiler ve girişimlerde hep otorite boşluğu var...

  • Vatandaş06 Nisan 2016 19:40

    Soygunculara gün doğdu, insanları hergün karakoldan arıyoruz diye kandırmaya çalışırlar artık. Bakalım neler duyacağız.

  • evet paralel..06 Nisan 2016 19:31

    nerede bir o.. varsa paralel arkadaşım. adamlar sinsi sinsi hücrelendiler. ülkesine ihanet ediyorlar. ve her taşın altından bu paralel çıkıyor. daha bilmediğiniz ne .... lar yaptılar.. zamanla göreceğiz. bu ülkede FETÖ örgütü PKK kadar tehlikelidir.... PKK kadar..

  • yatay06 Nisan 2016 19:10

    paralel nedir, nedir paralel. yok paralel diye birşey yok. beceremedikleri açık verdikleri herşeyi paralele atıyorlar. yatay var yatayyy.

  • mali06 Nisan 2016 18:43

    Her şey paralel, üçgenin hiç mi suçu yok!

  • yılmaz06 Nisan 2016 18:36

    nerede yanlış iş varsa paralel yaptı...paralel biterse yen bir grup bulmak gerekecek o da çapraz olur herhalde..

  • exper06 Nisan 2016 18:18

    Yaptığınız işin sorumluluğunu alın, herşeyi berbat ediyorsunuz, Ülkenin sonunu hazırlıyorsunuz, 1 tane düzgün yaptığınız iş yok, sadece kendinize çalışıyorsunuz.

  • Remzi06 Nisan 2016 18:14

    Sizin hiç beceriksizliğiniz yok o verileri elde edenin hiçbir işine yarmayacağı sistemi kurmak da sizin işiniz değil siz mükemmelsiniz

  • vatandaş06 Nisan 2016 17:54

    İyi olan herşeyi siz yapın, kötü olanları Paralel, YUH artık bu kadar olur. Azıcık utanın.

  • Cüneyt 06 Nisan 2016 17:40

    Bu bakan gördüğüm en basiretsiz ve beceriksiz bakandır. Eğer böyle bir bilgi sızdırma varsa kesin sizin beceriksizliğinizdendir...

  • kendi aileleri iyi olsun da gerisi ne olursa olsun06 Nisan 2016 17:29

    bostan korkulukları herhalde. 13-14 senedir ben devleti idare ediyorum herhalde. ihaleleri, para işini kimseye kaptırmazlar ama vatandaş güvenliğe gelince umurlarında değil nasılsa kendileri tok, çocukları zengin, arkaları kuvvetli

  • insaf yahu06 Nisan 2016 17:09

    sizde hiç mi kabahat yoktur ya. bu nasıl devlettir ki 50 milyonun bilgilerini kaptırıyor? elbette yine paralel! Yemiyor millet yemiyor binali bey!