BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakBina yüksekliğine 6 kat sınırı----

Bina yüksekliğine 6 kat sınırı

Bina yüksekliğine 6 kat sınırı
29 Nisan 2013 - 08:33 www.finansgundem.com

Yeni İmar Kanunu'nda şehrin siluetini bozacak yükseklikteki binalara izin verilmeyecek

Kentsel dönüşümde imar artışı beklentisinin doğmaması gerektiğini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Başbakanımızın talimatı ile imarda en fazla zemin artı 6 kata izin vereceğiz. Müteahhitler dolaşıyor ben Bakanı tanıyorum buranın imarını artıracağım diyor. Vatandaşlarımız kesinlikle bunlara inanmasın" dedi.
PARTİSEL AYRIM YOK
Bakan Bayraktar, belediyelere kredi verirken partisel bir ayrım yapmadıklarını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İller Bankası kredilerinin dağıtımında hiçbir partisel ayrım yapılmaması konusunda kendisini uyardığını ifade eden Bayraktar, "Belediyeler bize yeter ki güzel projeler getirsinler biz onlara imkanlarımız nispetinde kredi vereceğiz. İller Bankası'ndan da belediyelere kredi verirken kesinlikle ayrım yapmıyoruz. CHP'li belediyeler olsun, diğer belediyeler olsun, hizmet yaparken particilik yapamazsınız, Türkiye Cumhuriyeti'nin belediyesidir, bizim belediyemizdir" dedi.
50 BİN RİSKLİ KONUT YIKILDI
İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına da değinen Bakan Bayraktar şunları söyledi: "Yaklaşık 15'in üzerinde riskli bölge tespit ettik. Bina olarak da yaklaşık 10 binin üzerinde bina var. Türkiye'de şu ana kadar bizim riskli bina olarak yıktığımız yaklaşık 50 bin birim konut var, bu 50 bin konutun 35 bini İstanbul'da. Bizim bu senenin sonuna kadar 200 bin birim konutu yakalama hedefimiz var."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)