BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBina havaya uçtu: En az 7 can kaybı----

Bina havaya uçtu: En az 7 can kaybı

Bina havaya uçtu: En az 7 can kaybı
28 Haziran 2021 - 00:06 www.finansgundem.com

Bangladeş’in başkenti Dakka’da bir binada meydana gelen patlamada 7 kişi hayatını kaybetti. Yaralılardan durumu ağır olanlar var. Patlamada, çevredeki bazı binaların ağır hasar gördüğü kaydedildi

Bangladeş'in başkenti Dakka’nın Moghbazar bölgesindeki bir binada henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlamada, 7 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi.

Polis Komiseri Shafiqul Islam gazetecilere yaptığı açıklamada, "Elbette bu büyük bir patlama. Dakka Büyükşehir Polisi Terörle Mücadele Birimi itfaiye ve bomba imha ekipleri olay yerine geldi. Uzmanları birlikte çalışıyor. Patlamanın kaynağını ve ardından gelen hasarları araştırıyorlar” dedi.


Bangladeş'in başkenti Dakka'da meydana gelen patlamada yaralananlar hastanelere 
kaldırıldı. Ayakta tedavi edilenlerin yanı sıra hayati tehlikesi bulunan en az 10 yaralı var. 

Görgü tanıkları, patlama anını, "sokaklarda cam kırıkları ve kırık betonlarla dolu bir yıkım sahnesi" şeklinde tanımladı. Görgü tanıkları, patlamanın meydana geldiği binanın dışında iki yolcu otobüsünün ağır hasar gördüğünü söyledi.

Ömer Sani adlı görgü tanığı patama anını şöyle anlattı:

"Başımın üzerinden bir ateş topu geçti. Sesle birlikte her şey karanlık ve dumanlı hale geldi. Yukarıdan cam parçaları yağmaya başladı. Bunu (bir klasör çantası) örtü olarak kullanmasaydım, cam parçalarının altında olurdum. Allah beni onlardan kurtardı. Sonra otobüsler birbirine çarptı ve biri parçalandı. Bir adam o enkazdan çıktı. Çok kötü durumdaydı. Diğer yaralıları buraya getirdik. Bir yerde biri çocuk olmak üzere dört kişi bulduk. Çocuk çarpmanın etkisiyle hayatını kaybetti. Çocuğu hastaneye ben getirdim.”

GAZ PATLAMASI MI?

Patlamaya neyin neden olduğu hemen belli olmadı, ancak patlamanın meydana geldiği ana binada bir fast food dükkanı bulunuyordu. Raporlar, patlamanın nedeninin gıda dükkanı tarafından kullanılan gaz hattı veya gaz tüplerinin arızalı olabileceği belirtildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)