BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBilim adamlarından müthiş keşif----

Bilim adamlarından müthiş keşif

Bilim adamlarından müthiş keşif
10 Eylül 2015 - 16:37 www.finansgundem.com

Güney Afrika'da çalışma yapan bilim insanları, oldukça önemli bir keşfe imza attı.

Güney Afrika'da 2 yılı aşkın bir süredir kazı çalışmaları yapan ekip, evrim çalışmaları için tarihi değere sahip bir keşfe imza attı. 'Homo naledi' adı verilen yeni bir tür keşfettiklerini duyuran ekip, bu canlıyı "İnsanın atasının yeni türü" olarak tanıttı.

Ülkenin en kalabalık kentlerinden Johannesburg'un yakınlarındaki bir mağarada kazı yapan ekip, daha önce varlığı bilinmeyen ve modern insan ile benzerlik gösteren yeni bir türe ait kalıntılara rastladı.  
 
2 yılı aşkın bir süredir devam eden çalışmanın bulgularını kamuoyuna açıklayan ekip, bu yeni türe 'homo naledi' ismini koyduklarını duyurdu.  
 
Mağaradaki kazıların ardından 15 farklı bedene ait 1500'e yakın fosilleşmiş kemik bulduklarını açıklayan  Witwatersrand Üniversitesi Profesörü Lee Berger, söz konusu kalıntıları "İnsanın atasının yeni türü" olarak tanıttı. 
 
2013 yılında başlanan kazılardan elde edilen fosillerin özellikle evrim çalışmaları için tarihi bir değere sahip olduğunun altı çiziliyor.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • nur çel10 Eylül 2015 19:12

    İnsanliğın baslangici mezapotamya olma olasıliği cok fazladır kitaplı dinlerin başlangıcıda firat ve dicle olma ihtimali yüksektir