BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBilenenden daha yaygınmış! ----

Bilenenden daha yaygınmış!

Bilenenden daha yaygınmış!
14 Şubat 2021 - 22:10 www.finansgundem.com

Korona virüs kökenlerini araştırmak üzere Çin'e giden Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) araştırmacıları, Aralık 2019'da Vuhan kentinde virüsün geçmişte tahmin edilenden çok daha yaygın olduğunu ortaya çıktı.

Çin'de araştırmalar yürüten DSÖ misyonunun lideri Peter Ben Embarek, Amerikan CNN’e verdiği demeçte, Aralık 2019'da virüsün çok daha yaygın olduğuna dair emareler bulduklarını ve bu tarihte virüsün 10'u aşkın türünün bulunduğunu saptadıklarını açıkladı.

CNN'in haberine göre; DSÖ ekibi Çinli yetkililerin söylediğine göre korona virüsle ilk enfekte olan hastayla konuşma şansı da buldu. 40'lı yaşlarda olan ofis çalışanının bir seyahat kaydı yok ve 8 Aralık 2019'da virüsle enfekte oldu.

Çin'den kısa süre önce İsviçre'ye dönen Embarek, CNN televizyona yaptığı açıklamada, "Virüs Çin'de Aralık ayında yaygın şekilde dolaşıyordu ki bu yeni bir bulgu" ifadesini kullandı.

DSÖ'nün gıda güvenlik uzmanı olan Embarek, araştırma ekibine Çinli bilim adamları tarafından Aralık 2019 ve civarında belirlenen 174 korona virüs vakası gösterdiğini söyledi. Bunların 100'üne laboratuvar testleriyle, 74'üne ise hastanın gösterdiği semptomlar üzerinden klinik bulgularla teşhis koyuldu.

Peter Ben Embarek bu sayının muhtemelen daha azla olduğunu ve Aralık'ta Vuhan’da tahmini 1000'i aşkın Kovid-19 hastasının bulunduğunu öne sürdü.

Herhangi bir modelleme yapmadıklarını anlatan Embarek, "Fakat biliyoruz ki enfekte nüfustan tahmini rakamlar var. Yaklaşık yüzde 15 ağır vaka olarak sonuçlanıyor ve büyük çoğunluğu hafif vakalar" ifadelerini kullandı.

Embarek, 13 farklı genetik dizisi bulunan SARS-COV-2 tespit ettiklerini söylerken, bu durumun virüsün Aralık 2019 öncesinde dolaşımda olduğunu ortaya koyabileceği ifade ediliyor.

DSÖ: Korona virüsün kaynağı olan hayvan tespit edilemedi

DSÖ uzmanından çarpıcı Vuhan açıklaması

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)