BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden'ın sahte ses kaydını gönderen kaynak bulundu----

Biden'ın sahte ses kaydını gönderen kaynak bulundu

Biden'ın sahte ses kaydını gönderen kaynak bulundu
07 Şubat 2024 - 15:55 www.finansgundem.com

ABD'nin New Hampshire eyaletinde seçmene Biden'ın yapay zeka ile üretilen ses kaydı gönderen kaynak bulundu

ABD'de başkanlık seçimleri yaklaşırken mevcut başkan Joe Biden ile Cumhuriyetçi eski başkan Donald Trump arasındaki yarış da kızışıyor. İkilinin yarışında yapay zekalar da gündeme gelmeye başladı. Ocak ayının son haftasında New Hampshire eyaleti yetkilileri, bazı seçmenlere yapay zekar marifetiyle hazırlanan Başkan Biden'ın sahte ses kayıtları bulunduğunu açıklamıştı. Hem şirket hem de hizmet sağlayıcısı daha önce telekomünikasyon yasalarını ihlal etmekle suçlandığı olayla ilgili bu kez de kaynağın bulunduğu açıklandı. 

Independent Türkçe'deki habere göre New Hampshire'daki yetkililer, Joe Biden'ın sesinin yapay zekayla üretilmiş taklidini kullanan, seçmenleri baskı altına almaya yönelik yasadışı bir kampanyanın kaynağını bulduklarını söyledi.

Teksas merkezli iki şirket

Eyalet Başsavcısı John Formella, pazartesi günü yayımladığı bir basın bildirisinde, sahte aramalardan sorumlu kuruluşlar olarak iki Teksas merkezli şirketin adını verdi.

Formella, mesajların yaratıcısı olduğu iddia edilen Life Corporation ve hizmet sağlayıcısı olduğu iddia edilen Lingo Telecom'a, New Hampshire seçim yasasının tüm ihlallerini derhal durdurmalarını ve soruşturmada işbirliği yapmalarını emretti.

Aynı zamanda Federal İletişim Kurulu (FCC), Lingo'nun hizmetlerinde yasadışı faaliyetlere karşı uygun önlemlere sahip olduğunu gösteremediği takdirde şirketi ülkenin telekom ağından çıkarmakla tehdit etti.

"Hızla büyüyen bir sorun"

2021'de göreve atanan Cumhuriyetçi Formella, "Seçmenleri kandırmak için kullanılan yapay zeka üretimi kayıtlar, demokratik seçim süreci üzerinde yıkıcı etkilere sahip olabilir" dedi.

Tüm seçmenler şüpheli mesajlara ve yanlış bilgilendirmelere karşı tetikte olmalı ve bunları görür görmez bildirmeli.

FCC'nin yaptırım bürosu şefi Loyaan Egal, seçmenleri kandırmak üzere yapay zeka kullanımının "hızla büyüyen bir sorun" olduğunu ve bu girişimleri ABD ağlarından uzak tutmak için bürosunun "mevcut her aracı" kullanacağını ekledi.

The Independent'deki haberde, yorum için Life Corporation ve Lingo Telecom'a ulaşıldığı ancak henüz yanıt alınamadığı ifade edildi. 

İlk olarak NBC News'un haberleştirdiği robot çağrılar, New Hampshire'daki önseçime katılacak seçmenleri Joe Biden'dan geldiği belli olan bir mesajla onlara ulaşıp katılmaya zahmet etmemeye çağırıyordu.

Süreci "bir avuç saçmalık" diye nitelendiren ve sahte bir arayan kimliği kullandığı iddia edilen sahte başkan, ulaştığı kişilere "oyunuzu başkanlık seçimlerine saklayın" çağrısında bulundu. Bu, her Amerikalının kaç seçimde oy kullanabileceğine dair bir sınırlama olmadığı düşünüldüğünde mantıksız bir fikir.

Sahte numaraya onay mührü

FCC'ye göre Lingo, 2021'den bu yana yurtdışı kaynaklı 61 şüpheli yasadışı çağrı gerçekleştirdiği için zaten federal soruşturma altındaydı ve geçmişte 11 farklı isim altında faaliyet göstermişti.

Kurulun yaptırım mektubunda Life Corporation, robot çağrılar için kullanılan numaranın sahte olmasına rağmen bu numarayı kullanma hakkını incelediğini gösteren bir onay mührü eklemekle suçlanıyor.

Ayrıca, Life Corporation 2003'te bir dizi ev sahibine "söylenene göre yasadışı" olan ve talep edilmemiş robot çağrı gönderdiği için kurul tarafından kınanmıştı.

Life Corp'un internet sitesinde yöneticileriyle ilgili hiçbir ayrıntı verilmiyor ve sunduğu hizmetleri son derece belirsiz. Site, "veri işleme, hizmet izleme veya iletişim bağlantıları"yla ilgili "yaratıcı" çözümler sunduğunu iddia ediyor.

İnternet sitesinde gizemli bir şekilde, "Aklınızdan 'Acaba Life Corporation şunu yapabilir mi?" diye geçiriyorsanız, cevap muhtemelen EVET. Fikrinizi gerçeğe dönüştürmenin bir yolunu bulabiliriz" yazıyor.

Formella, bürosunun halen Life Corp'un başka kişi ya da kuruluşlarla birlikte ya da onların emriyle çalışıp çalışmadığını araştırdığını da sözlerine ekledi.

ABD'de seçmene Biden'ın sahte ses kaydı gönderildi

 

Meta, yapay zekanın oluşturduğu fotoğrafları etiketleyecek

 

Yapay zeka kullanacak işletmelere 5 kritik tavsiye

 

Yapay zeka ile rüya kontrolü artık mümkün!

 

Ünlü şarkıcı yapay zeka kurbanı oldu: X'ten kaldırıldı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)