BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden'dan Ukrayna'ya savunma yardımı----

Biden'dan Ukrayna'ya savunma yardımı

Biden'dan Ukrayna'ya savunma yardımı
22 Eylül 2023 - 02:48 www.finansgundem.com

ABD, Ukrayna'ya kış öncesi yeni bir askeri yardım gönderecek. Yardım paketinin içeriğinde Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemleri, topçu mühimmatı ve çift amaçlı mühimmat gibi savunmaya yönelik teçhizatlar yer alacak

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile Beyaz Saray'da görüşecek olan ABD Başkanı Joe Biden, bu ülke için hava savunma yetenekleri içeren yeni bir askeri yardım paketi açıklayacak.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ZELENSKIY, 3. KEZ BEYAZ SARAY'A GİDECEK

ABD Başkanı Biden’ın Zelenskiy ile bugün altıncı kez yüz yüze görüşeceğini kaydeden Sullivan, Zelenskiy’nin Biden yönetimi döneminde ikisi savaş sonrası olmak üzere üçüncü kez Beyaz Saray’ı ziyaret edeceğini ifade etti.

Sullivan, Biden-Zelenskiy görüşmesinin Ukraynalıların karşı operasyonlarında ilerleme kaydettiği önemli bir dönemde gerçekleştiğini söyledi.

ABD’DEN UKRAYNA’YA BİR ASKERİ YARDIM DAHA

Biden’ın bugün, Ukrayna için önemli hava savunma yetenekleri içeren yeni bir askeri yardım paketi duyuracağını açıklayan Sullivan, “Rusya’nın bu ülkenin altyapısına yönelik saldırılarla insanları ısı ve elektrik gibi ihtiyaçlardan mahrum bırakmaya çalışacağı zorlu bir kış” öncesinde Ukrayna’nın kendini savunmasına yardımcı olacağı değerlendirmesinde bulundu.

Sullivan, paketin içeriğinde ayrıca Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemleri (HIMARS) için ek mühimmat, topçu mühimmatı ve çift amaçlı geliştirilmiş konvansiyonel mühimmat (DPICM) dahil Ukrayna’nın karşı saldırısına yardımcı olacak silah ve teçhizatı da içereceğini aktardı.

Diğer yandan Sullivan, Biden’ın Ukrayna’ya uzun menzilli güdümlü füze sistemi ATACMS sağlamamaya karar verdiğini ancak gelecek için bu konuyu masadan da kaldırmadığı bilgisini paylaştı.

''POLONYA, UKRAYNA'YI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEKTİR''

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki’nin, ülkesinin artık Ukrayna’ya silah göndermeyeceğiyle ilgili açıklamasını gördüğünde endişelendiğini söyleyen Sullivan, daha sonra Polonya hükümet yetkililerinin Polonya yapımı obüsler (Howitzer) dahil ekipman tedarikinin devam ettiğini açıklığa kavuşturduklarını gördüğünü söyledi.

Sullivan, Polonya’nın tutumunu tam olarak anlamak için bu ülkeyle istişarelerde bulunacaklarını kaydederek, “Ancak Polonya’nın Ukrayna’nın destekçisi olmaya devam edeceğine inanıyorum.” ifadesini kullandı.

''UKRAYNA'NIN UZUN VADELİ İHTİYAÇLARI DEĞERLENDİRİLİYOR''

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Washington’da bir araya geldi.

Pentagon Sözcüsü General Pat Ryder, günlük basın toplantısında, ikili görüşmeye dair bilgi verdi. Ryder, “Harika bir görüşme gerçekleştirdi.” dedi.

Görüşmede, ABD’nin Ukrayna’ya sağladığı güvenlik yardımlarına ilişkin güncel bilgilerin ele alındığını aktaran Ryder, Ukrayna’nın uzun vadedeki ihtiyaçlarının da değerlendirildiğini ifade etti.

Ryder, Bakan Austin’in, Ukrayna liderine ihtiyaç duydukları şeye sahip olmasını sağlamak için müttefikleri ve ortaklarıyla çalışmaya devam etme konusunda kişisel taahhüdünü verdiğini aktardı.

Ukrayna yardımı, ABD Kongresi'nden geçti

 

ABD'de Ukrayna yardımına onay

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)