BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden'dan askeri öğrencilere 'alkışlayın' talimatı----

Biden'dan askeri öğrencilere 'alkışlayın' talimatı

Biden'dan askeri öğrencilere 'alkışlayın' talimatı
26 Mayıs 2024 - 17:16 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Biden, West Point'in askeri öğrencilerine ülkenin küresel siyasette oynadığı güçlü rolü anlatırken katılımcılara "Bunu alkışlayabilirsiniz" talimatı verdi.

ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz cumartesi günü ABD Askeri Akademisi'nin mezuniyet törenine katılarak önemli bir konuşma yaptı. Törene katılan kalabalıktan, yeni mezun West Point askeri öğrencilerine hitaben gerçekleştirdiği ilham verici konuşmayı onaylamalarını isteyen Biden, mezunlara ve katılımcılara enteresan anlar yaşattı. İşte, Başkan Biden'ın bu önemli konuşmasından detaylar ve yankıları...

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, Annapolis'teki ABD Deniz Harp Okulu'yla akademi arasındaki rekabet hakkında şaka yaptıktan ve öğrencilerin küçük bir ihlalini affettikten sonra sağır edici bir alkış alan Biden, dünyaya liderlik etmekle ilgili cesaretlendirici sözler söylediğinde sessizlikle karşılandı.

Biden, "Şunu asla unutmayın: Amerika sadece örnek alınacak gücüyle değil, oluşturduğu örneğin gücüyle liderlik ettiğinde en güçlüdür" dedi.

Birkaç saniye sonra da "Bunu alkışlayabilirsiniz" diye ekledi.

Biden konuşmasına devam etmeden önce kalabalık yalandan bir alkışla karşılık verdi. ABD Başkanı, 1036 askeri öğrenciye ABD Ordusu'nun üyeleri olarak görevlerinin bir siyasi partiye değil anayasaya bağlılık yemini etmek olduğunu belirtti ve Amerikan askerlerini Ukrayna ve İsrail'den uzak tutacağını söyledi.

Geçmiş başkanlar, West Point'teki mezuniyet konuşmalarını yeni askeri tedbirleri duyurmak ya da devam eden çatışmalara değinmek için kullanmıştı.

Dış tehditlerden bahsetti

Biden konuşmasında devam eden savaşlardan ve ABD'ye yönelik dış tehditlerden kısaca bahsetti ve askeri öğrencilere ABD'nin dünya çapında istikrarın korunmasını sağlamada güçlü bir rol oynadığını anlattı. 

ABD Başkanı, alkış tufanı eşliğinde Rusya'ya karşı mücadelesinde Ukrayna'ya verdiği desteği yineledi ve Gazze'deki insani krize değindi. Ayrıca Çin'in Tayvan'ı kontrol etme girişimleri ve İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırıları hakkında da uyarıda bulundu.

Biden, "ABD Silahlı Kuvvetleri sayesinde, dünyanın tek süper gücü, vazgeçilmez ulusu ve önde gelen demokrasisi olarak sadece ABD'nin yapabileceği şeyi yapıyoruz"  dedi.

Biden mezuniyet konuşması sırasında siyasi rakibi ve selefi Donald Trump'tan doğrudan söz etmedi. Ancak Biden, kampanyasında altı çizilen bazı benimsediği değerlere imada bulundu. 

West Point'teki ilk gününüzde sağ elinizi kaldırıp bir yemin ettiniz. Bir siyasi partiye veya bir başkana değil, Amerika Birleşik Devletleri Anayasası'na yemin ettiniz. Yemininize bağlı kalın.

Biden ayrıca yeni mezunları, okulun "Bir askeri öğrenci yalan söylemez, hile yapmaz, çalmaz ve bunları yapanlara göz yummaz" diye belirtilen onur kuralına sadık kalmaya teşvik etti.

Biden: NATO hiç olmadığı kadar güçlü

 

Yapay zekayla Biden'ı taklit etmişlerdi: Tarihi bir ceza aldılar

 

Biden yönetimi 167 milyar dolarlık borcu iptal etti

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)