BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden yönetimi 500 milyon evde hızlı test kiti satın aldı----

Biden yönetimi 500 milyon evde hızlı test kiti satın aldı

Biden yönetimi 500 milyon evde hızlı test kiti satın aldı
22 Aralık 2021 - 00:59 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, Omikron varyantının etkisiyle hızla artan KOVID-19 vakaları nedeniyle yaşanan test sıkıntısını gidermek için gelecek aydan itibaren dağıtmak üzere 500 milyon "evde hızlı test kiti" satın aldıklarını açıkladı

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da ülkede son dönemde hızla yayılan Omikron varyantı ve test konusunda yaşanan sıkıntılara ilişkin yeni planlarını açıkladı.

KOVID-19'u "çetin bir düşman" olarak nitelendiren Biden, Omikron'un şu anda ABD'de baskın varyant olduğunu söyledi.

Biden, son aylarda KOVID-19 nedeniyle ölenlerin neredeyse hepsinin aşısız olduğunu vurgulayarak "Aşı olan kişiler KOVID-19'a yakalanabilir ancak aşı sizi ağır hastalanmaktan ve ölümden büyük oranda korur" ifadesini kullandı.

Aşılanmanın "vatani bir görev" olduğunu vurgulayan Biden, "Ben üçüncü doz hatırlatma dozumu oldum. Eski Başkan Trump da hatırlatma dozunu olduğunu açıkladı. Trump ile aynı fikirde olduğumuz tek konu bu olabilir" dedi.

Biden, Omikron varyantının herkesi endişelendirmesi gerektiğini ancak bunun panik nedeni olmadığını belirten Biden, "Omikron ile mücadele için hazırlıklıyız" diye konuştu.

Aşı için daha çok sağlıkçı görevlendirilecek

ABD Başkanı, Omikron ile mücadele için ilk olarak aşıya teşviki artıracaklarını söyledi. Biden, ayrıca aşı merkezlerini artıracaklarını ve aşılama için daha çok sağlıkçıyı görevlendireceklerini söyledi.

Biden, şu anda testleri de herkes için daha erişilebilir kılmaya çalıştıklarının altını çizerek gelecek aydan itibaren bütün sigortaların evde yapılan test ücretlerini karşılayacağını söyledi.

Bu haftadan itibaren en çok vakanın görüldüğü New York'ta başlayarak daha çok test merkezi kurup merkezlerin önündeki kuyrukları azaltmaya çalışacaklarını dile getiren Biden, "Federal hükûmet yarım milyar hızlı test kiti satın alıyor ve bu kitler ocaktan itibaren dağıtılmaya başlanacak. Bu testler tamamen ücretsiz olacak. Halkın testi sipariş etmesi için bir de internet sayfası kuruyoruz" dedi.

Biden, Afrika'ya seyahat kısıtlamasını kaldırmayı düşünüyor

Biden, artan vaka sayısı nedeniyle ağır hastaların da artabileceği uyarısında bulunarak hastaneleri bunun için hazırladıklarını ve ilgili kurumların daha çok ambulans kiralamaya başladığını açıkladı.

Bir gazetecinin Omikron vakalarının artması nedeniyle test stoklarının yetersiz kalmasının "başarısızlık" mı olduğunu sorması üzerine Biden, "Hayır bu kesinlikle başarısızlık değil. Kimse Omikron'un bu kadar hızlı yayılacağını tahmin edemedi" ifadesini kullandı.

Biden, Omikron varyantı nedeniyle Güney Afrika ve çevresindeki 7 ülkeye getirilen seyahat kısıtlamasını da kaldırmayı düşündüğünü, bunu ekibiyle konuşacağını dile getirdi.

Macaristan’dan Omikron kararı

 

Korkulan oldu: ABD'den flaş 'Omikron' açıklaması!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)