BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden, Sunak'tan AUKUS görüşmesi----

Biden, Sunak'tan AUKUS görüşmesi

Biden, Sunak'tan AUKUS görüşmesi
14 Mart 2023 - 07:50 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Joe Biden ve İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, ekonomi ve savunma işbirliklerinin yanı sıra Ukrayna'ya verilen destek ile Çin konularını masaya yatırdı.


ABD Başkanı Joe Biden, Avustralya'nın nükleer denizaltıya sahip olması ve nükleer denizaltılarda kullanılan teknolojinin paylaşılmasını içeren AUKUS anlaşması kapsamında California eyaletinin San Diego kentinde bulunan İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Biden ve Sunak'ın, AUKUS ortaklığı ve yakın savunma işbirliği yoluyla bölgesel güvenliği geliştirmeye yönelik taahhütlerinin altını çizdikleri kaydedildi.

Çin'in ortaya koyduğu zorluklar ve Hint-Pasifik güvenliği dahil, liderlerin, bir dizi küresel sorun hakkında görüş alışverişinde bulundukları bildirilen açıklamada, Ukrayna'ya yapılan güvenlik, ekonomik ve askeri yardımları ile Moskova'ya uygulanan ekonomik yaptırımları da görüştükleri kaydedildi.

Açıklamada, liderlerin, Birleşik Krallık ile Avrupa Birliği (AB) arasında imzalanan Windsor Çerçeve Anlaşması'ndan duydukları memnuniyeti dile getirdikleri aktarıldı.

Görüşmede, ABD ile İngiltere arasındaki ekonomik ilişkilerin de masaya yatırıldığı belirtilen açıklamada, Biden'ın, Sunak'ı haziran ayında Washington'a davet ettiği bildirildi.

Açıklamada, Biden ve Sunak'ın iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmeye yönelik çalışmaları da masaya yatırdıkları bilgisi paylaşıldı.

İsrail’de muhalefet liderlerinden ortak bildiri

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: ABD ile daha geniş jeopolitik stratejik diyaloğa ihtiyaç var

 

Pentagon 2024 bütçesi için yeni silah alımlarına 315 milyar dolar ayrıldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)