BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBiden kazandı, Yuan zirve yaptı----

Biden kazandı, Yuan zirve yaptı

Biden kazandı, Yuan zirve yaptı
09 Kasım 2020 - 13:56 www.finansgundem.com

ABD'de Joe Biden’in başkanlık seçimlerini kazanmasının ardından dolar son 10 haftanın en düşük seviyesine gerilerken, Çin yuanı son 28 ayın en yüksek seviyesini gördü.

ABD’de Demokrat Joe Biden’ın başkanlık seçimlerini kazanmasının ardından yatırımcılar Beyaz Saray’da daha sessiz bir yönetimin küresel ticareti artıracağı ve para politikasının yumuşak kalacağı yönünde beklentiye girerken, dolar son 10 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Çin yuanı son 28 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Yeni Zelanda doları da yüzde 0,6 artarak son 19 ayın en yüksek seviyesine çıkarken, Avustralya doları son yedi haftanın en yüksek seviyesini kaydetti.

Güney Kore wonu dolar karşısında son 21 ayın en yüksek seviyesini görürken, İngiliz sterlini iki aydan uzun bir süredir en yüksek seviyesine ulaşırken, euro yüzde 0.1 arttı.

Biden, en önemli eyaletlerden Pennsylvania’da da kazanarak zaferi için gereken 270 delege barajını aştı.

CMC Markets’in baş stratejisti Michael McCarthy, “Seçim sonucu, piyasalar açısından mükemmel. Kongre’de hiçbir partinin kontrolü yok, bu nedenle ticaret savaşları ve vergi zamları büyük ölçüde gündem dışı” yorumunda bulundu.

Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınması ve Maliye Bakanı’nın istifa ettiğine ilişkin haberlerin ardından Türk lirası da, gelişmekte olan piyasalarda, ABD Doları karşısında yüzde 2’ye yakın değerlendi.

 

ABD'nin yeni başkanı Joe Biden oldu

 

Merkez Bankası yeni Başkanı Naci Ağbal

 

Berat Albayrak'ın Instagram hesabından 'istifa açıklaması'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)