BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBiden için zorlu hafta----

Biden için zorlu hafta

Biden için zorlu hafta
07 Mayıs 2023 - 12:30 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Biden'ı yoğun bir hafta bekliyor. Biden'ın bu hafta gündeminde borç limitinin arttırılması ve sığınmacıların kolay şekilde sınır dışı edilmesini sağlayan 42. Madde’nin yürürlükten kaldırılması var.

ABD’de gündem yeni haftada oldukça yoğun. Başkan Biden 9 Mayıs’ta borç limitinin arttırılması için Kongre liderleriyle bir araya gelecek. Salgın döneminde güney sınırındaki sığınmacıların kolay şekilde sınır dışı edilmesini sağlayan 42. Madde’nin 11 Mayıs’ta yürürlükten kalkacak olması Beyaz Saray’ı düşündürüyor.

Amerika’nın güney sınırına yoğun bir sığınmacı akını yaşanması bekleniyor. Söz konusu beklenen akın aslında bir süredir yaşanıyor. Özellikle Teksas’ın El Paso kentinde sokaklarda mülteci başvurusunda bulunmak isteyenler dikkat çekiyor.

Salgın döneminde eski Başkan Donald Trump tarafından yürürlüğe konan 42. Madde’yle sınıra gelenler salgın gerekçe gösterilerek kolay bir şekilde geri gönderilebiliyordu.

42. Madde 11 Mayıs’ta sona eriyor

Başkan Biden sınıra 1500 asker gönderme emri vermişti. Durum sadece sınır kentlerini değil, diğer bazı büyük şehirleri de etkiliyor.

Teksas Valisi Gregg Abbott, otobüslerle bazı sığınmacıları Demokratlar’ın yönetimi altındaki bazı kentlere gönderiyor. O kentlerden biri de Chicago.

Chicago Belediye Başkanı, Abbott’ın yönteminin insani olmadığını belirtti ve Teksas Valisine sığınmacıları başka kentlere gönderme taktiğinden vazgeçmeye çağırdı.

11 Mayıs’tan önce Washington için önemli bir tarih de 9 Mayıs

9 Mayıs’ta Başkan Biden Kongre liderlerini borç limitinin arttırılması konusunda Beyaz Saray’da ağırlayacak.

Görüşmeye, Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, Temsilciler Meclisi’nde Demokratlar’ın lideri Hakeem Jeffries, Senato Çoğunluk Lideri Demokrat Chuck Schumer ve Senato Azınlık Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell katılacak.

Görüşmeden önemli bir sonuç çıkması beklenmiyor. Ancak tarafların Haziran ayına kadar uzlaşmaya varması gerekiyor. Aksi takdirde Amerika borçlarını ödeyemez hale gelecek.

Cumhuriyetçiler 31,4 trilyon dolar olan borç limitinin arttırılması için bütçe kesintisi yapılmasını istiyor. Demokratlar ise şartsız borç limitinin arttırılmasından yana.

Maliye Bakanı Jenet Yellen geçtiğimiz günlerde taraflar arasında uzlaşma sağlanamamasının ekonomik açıdan felakete neden olacağı mesajını vermişti.(VOA Türkçe)

ABD sığınmacıları Meksika’da bekletme uygulamasına geri dönüyor

 

IMF'den ABD borç tavanı uyarısı

 

ABD borçlanma hedeflerini düşük tuttu

 

 

 

 

 

 
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)